• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Kermis op 22 en 23 juni

In 2024 is er weer kermis in Galder, op het dorpsplein bij De Leeuwerik. Naast de kermisattracties zijn er feestelijke en sportieve dorps activiteiten. Nieuw is: Alles loopt op Galder!

Lees meer

Openbare vergadering 2024

Op 13 mei 2024 organiseerde Dorpsraad Galder-Strijbeek de jaarlijkse openbare vergadering in De Leeuwerik. Lees het verslag en kijk naar de presentaties van de sprekers.

Lees meer

Inclusieve fietstocht Senioren

De Seniorenvereniging Galder-Strijbeek heeft op 18 april hun jaarlijkse fietstocht gemaakt. De bestemming was amarylliskwekerij Romberama in Loenhout.

Lees meer

Koningsdag 2024

Het OranjecomitĂ© heeft dit jaar weer activiteiten georganiseerd gericht op de kinderen en belangstellenden. Het feest vangt op zaterdag 27 april om 10:00 uur aan bij de Leeuwerik.

Lees meer

Landelijke opschoondag 23 maart 2024 in Galder

Naast Strijbeek deed Galder ook mee. De tien vrijwilligers hebben flink wat zakken afval opgehaald. Voor de benodigde spullen en iets lekkers bij de koffie had de gemeente gezorgd.

Lees meer

In aanloop 120-jarig bestaan Fanfare

Op zondag 17 maart 2024 hield fanfare Voor Eer en Deugd een verbroederingsconcert in dorpshuis De Leeuwerik, samen met de gecombineerde brassband van Meer en Wortel. Een mooie middag.

Lees meer

Maerkratten waren 2024 in de wolken

We kijken nog met veel plezier terug op het mooi carnaval van de Maerkratten bij Dorpshuis de Leeuwerik en cafĂ© ’t Hemeltje. De optocht was wel het hoogtepunt.

Lees meer

Film De Acht in de Leeuwerik

Op 8 mei om 20:00 uur wordt er een film vertoond in de Leeuwerik over vrijwilligers bij de Acht van Chaam, met inleiding en zang.

Lees meer

Rommelmarkt komt er weer aan

Zondag 2 juni 2024 vindt de Rommelmarkt & Oldtimertreffen weer plaats. Er zal weer van alles te doen en te koop zijn. Inschrijven kan.

Lees meer

Maerkratten carnaval 2024

Het was weer een mooi carnaval. Kijk naar de foto's en zie de uitslag van de optocht.

Lees meer
12345678910Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale nieuws

 

 

 

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail