• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Sint op 23 nov in de Leeuwerik

Sinkerklaas komt speciaal voor de kinderen van Galder, Strijbeek en Meersel-Dreef. Zorg dat je op zaterdag 13 nov. 14:00 uur bij de Leeuwerik bent.     

Lees meer

Nieuwsbrief KBO oktober

De oktober nieuwsbrief van de KBO is weer zeer lezenswaardig. Veel aciviteiten. En een leuk interview met de nieuwe beheerders van de Leeuwerik Esther en Ben.

Lees meer

Winterfair Galder in de Leeuwerik

Het Brei en Haakkaffee Galder organiseert op zondag 7 november 2021 van 13:00 tot 17:00 uur de Winterfair in de Leeuwerik. De fair voor unieke cadeautjes en gezelligheid. De entree is gratis.

Lees meer

De Zonnebloem Ulvenhout-Galder-Strijbeek: Eindelijk weer samen!

Na ruim anderhalf jaar kon de Zonnebloem op 5 oktober weer een uitje organiseren voor alle gasten. Mooie samenwerking met de KBO en Effe Buurten uit Galder.

Lees meer

Opstelling cultureel jaarplan Alphen-Chaam

Wil je meepraten over de invulling van de cultuurkalender en samenwerking in het culturele veld? Ga dan op 4 oktober 19:30 - 21:30 uur naar Cultureel Centrum Den Heuvel (Alphen).

Lees meer

KBO nieuwsbrief en Effe Buurten

Elke maand heeft de KBO een nieuwsbrief. Die van september staat weer vol met activiteiten. Doe ook eens mee! Zie ook de data van Effe Buurten in de Leeuwerik. Iedereen is welkom.

Lees meer

Open dag Leeuwerik op 2 oktober

Op zaterdag 2 oktober is er een open dag van ons dorpshuis, inclusief de Mattheusschool en kinderopvang Puur. U bent van harte welkom van 09:00 tot 12:00 uur.

Lees meer

Minder bussen in Galder in 2022

Arriva gaat de busregeling voor Galder aanpassen vanaf 9 jan. 2022. Er rijden dan geen bussen meer na 19:00 uur en op zaterdag.

Lees meer

Wisseling beheerders De Leeuwerik

John Braspenning gaat weg als beheerder bij ons Dorpshuis De Leeuwerik. Esther den Ronde - de Hoon en Ben Brouwers nemen zijn taken over.

Lees meer

Wij werken samen met OnsAlphenChaam.nl

Op die website staat ook voor de bewoners van Galder-Strijbeek nuttig informatie. En je kunt er zelf ook gemakelijk iets opzetten. Doet u ook mee?

Lees meer
1345678910Last

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail

Laatste nieuws

  
            Galder                     Strijbeek

Nuttige links

Gemeente Alphen Chaam

Ons Alphen Chaam

Dorpshuis De Leeuwerik

Mattheus school Galder

Puur kinder opvang

Provincie Noord Brabant

Vereniging Kleine Kernen

Landstad De Baronie

Corona maatregelen

We hebben een pagina toegevoegd voor de Corona-maatregelen in Galder en Strijbeek. Hebt u (nieuwe) informatie? Laat het ons weten. Zie Corona-pagina

Wat is er te doen?

Kijk in de agenda van onze gemeente Alphen-Chaam. 

Organiseert uw vereniging een activiteit voor iedereen? Zet het dan zelf in de agenda.

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.