Geslaagde Rommelmarkt Galder 2024

Het was een mooie Rommelmarkt in Galder op zondag 2 juni. Het bleef droog en in de middag kwam er nog een zonnetje. De bezoekers verschenen al vroeg. Sommigen liepen of fietsten daarna nog verder naar het aangrenzende Meersel-Dreef, waar de Rommelmarkt ook weer van start ging.

Kraampjes langs de straten

In de Smidshof doet bijna iedereen meeDe Rommelmarkt werd gehouden op de Sint Jacobsstraat en Galderseweg en tussenliggende straten tot aan de Ballemanseweg. Er stonden net als vorig jaar geen kraampjes op straat, maar op de opritten. Voor het geval dat de hulpdiensten er door zouden moeten.

Er deden veel adressen mee. In de ene staat wat meer als de andere. In de Smidshof bijvoorbeeld waren er relatief veel en hadden de bewoners ook voor gezellige versiering gezorgd. Dat trok overduidelijk veel van de vroege koopjes jagers. Er konden dus meteen goede zaken worden gedaan.

Op het einde van de middag hadden de opritverkopers alle rommel weer keurig opgeruimd. Daarmee keerde de rust weer terug in het dorp en ook bij de organisatie. 

Leeuwerik

/Portals/35/1%20Koopje%20IMGP4200N%20kopie.jpgHet plein bij Dorpshuis de Leeuwerik is mooi groot, maar het was een beetje kaal. Vanuit de gemeenschap en politiek wordt samengewerkt met twee lokale ondernemers aan een plan om het dorpsplein groener en mooier te maken. We konden een voorproefje zien met twee rijen bomen in bakken. Het zag er al een stuk gezelliger uit.

Het was een bonte verzameling op het plein. Er stonden ondernemers op gehuurde plaatsen of inwoners met gewoon veel spullen. En er zaten mensen op bankjes met versnaperingen van de frietkar die er ook stond, met Martin van cafĂ© ’t Hemeltje.

Gezellig met nieuwe bomen, terras en Dorstse BoerkesHet terras voor de Leeuwerik was extra groot gemaakt. Het was fijn om daar even te gaan zitten, een glaasje te drinken en het schouwspel van verkopers en bezoekers te aanschouwen. En dat met gezellige muziek. In de ochtend was er een optreden van Toet Deugd en in de middag van De Dorstse Boerkes. Bij beide orkesten speelden ook bewoners van Galder-Strijbeek mee. Het was hele vrolijke muziek. Ook het carnavalsrepertoire waren beide orkesten duidelijk nog niet verleerd. In de pauzes draaide supervrijwilliger Jan als DJ ondermeer jaren zestig en zeventig muziek.

Oldtimer-treffen

Zoals bij alle gehouden edities werd de Rommelmarkt weer gecombineerd met een treffen van bezitters van een variatie aan oldtimers: auto’s, brom- en motorfietsen en tracktors. De oldtimers stonden bij elkaar op het grasveld tegenover De Leeuwerik. Voor de bezitters was het onderling heel gezellig.  Maar ook voor de bezoekers van de Rommelmarkt was het leuk om te zien en een praatje te maken. In de ochtend stond het veld halfvol. Vroeg in de middag kwam nog een hele stoet oldtimers binnen. Zoals een trekker met aanhanger, met daarop een oude BMW en brommer. En een stel die allebei een Porsche reden.

De organisatie is blij met de spontane aanmelding van drie jongeren om mee te denken over de volgende editie van het oldtimer-treffen.

Vrijwilligers

Arinda en Jan Hein hadden, met alle andere vrijwilligers, het evenement weer keurig voor elkaar. Voor de veiligheid waren de straten in de dorpskern van Galder afgezet. Bij elke afzetting stonden twee vrijwilligers, die natuurlijk ook moesten worden afgelost. Totaal zijn daarvoor nogal wat vrijwilligers nodig. Tegenwoordig wordt vereist dat die een on-line examen tot evenementen-verkeersregelaar hebben gehaald. Om dat voor elkaar te boksen heeft Arinda bij heel wat adressen aangebeld. Fijn dat al die vrijwilligers het evenement dit jaar weer mogelijk hebben gemaakt. We kijken uit naar volgend jaar.

Website Rommelmarkt

Organisatoren Arinda en Jan Hein gaan ervoor

Facebookpagina

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail

Wat is er te doen?

Kijk in onze agenda. Wij gebruiken de agenda van Alphen-Chaam.

Organiseert uw vereniging een activiteit voor iedereen? Zet het dan zelf in de agenda.