• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

TVGS viert 40-jarig jubileum

Tennis Vereniging Galder-Strijbeek vierde vrijdag 30 september hun 40e jubileumfeest. Er werd ook getennist, voor de ‘Queen & King of the Court’. Nieuwe leden zijn welkom.

Lees meer

Indrukwekkende Kunst- en cultuurroute

Op zondag 18 september was de eerste Kunst- en cultuurroute van Galder-Strijbeek. Omdanks de regen was het voor zowel voor de bezoekers als de kunstenaars een bijzonder geslaagde dag....

Lees meer

Taalhuis in september, maand van de basisvaardigheden

Taalhuis ABG besteed extra aandacht aan beter leren lezen, schrijven, rekenen en/of met de computer werken. Wil je meedoen? Ook gratis filmvoorstelling in Alphen.

Lees meer

Kunst- en cultuurroute Galder-Strijbeek 18 september

De Kunst- en cultuurroute in Galder en Strijbeek op zondag 18 september belooft met ruim dertig deelnemende kunstenaars een mooi evenement te worden. Ook de opening is speciaal.

Lees meer

Open dag Windpark Galder

Op 17 september 10:00-16:00 uur houdt Pure Energie een open dag op het windmolen bouwterrein langs de Verlengde Heistraat. Gevraagd wordt om van te voren op te geven.

Lees meer

Garageverkoop 11 september

Nog geen Rommelmarkt dit jaar, maar wel een garageverkoop in Galder met 70 deelnemers. Dus zeker interessant om eens rond te kijken.

Lees meer

Effe buurten met de Zonnebloem

Op dinsdagmiddag 9 augustus was er een Effe Buurten vol verrassingen. Zo deed de Zonnebloem mee. Ook was wethouder Judith van Loon op bezoek. Lees verder voor nog meer verrassingen.

Lees meer

Viering met pelgrims in Sint Jacobskapel

Op zondag 24 juli om 18:00 uur werd een viering gehouden op de naamdag Sint Jacobus. Met een lezing over de pelgrimage en een verfrissing.

Lees meer

Esther maakt dorpscafé van de Leeuwerik

De Leeuwerik wordt steeds meer ons dorpscafé. Lees een interview met beheerder Esther den Ronde, die daar goede ideeën over heeft.

Lees meer

Politiek Galder-Strijbeek

Lees interviews met onze lokale politici in de gemeenteraad: Peter van Opstal (GSU) en Bjarne van den Wijngaart (CDA). Wie zijn ze? Wat willen ze bereiken?

Lees meer
First34568101112Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale nieuws

 

 

 

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail