• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Actie 'Galder geeft' succesvol afgesloten

Op dinsdag 15 en woensdag 16 maart zijn de gedoneerde spullen afgeleverd in Nieuw-Vennep voor transport naar Oekraïne. Mooie actie voor ons dorp. Lees artikelen en kijk de foto’s.

Lees meer

Effe buurten en KBO Galder-Strijbeek weer volop bezocht

Na de lockdown kan de KBO Galder-Strijbeek al weer terugkijken op een aantal succesvolle bijeenkomsten in dorpshuis de Leeuwerik. En er zijn genoeg plannen.

Lees meer

Dorpsactie voor mensen van Oekraïne

Bart van Dooren uit Galder is een spontane lokale actie gestart van 11-14 maart om spullen in te zamelen voor de mensen in Oekraïne en de vluchtelingen. De Leeuwerik helpt ook mee.

Lees meer

Lentefair Galder op 10 april

Op zondag 10 april 2022 wordt van 13:00-17:00 uur in de Leeuwerik een Lentefair gehouden. De fair voor unieke cadeautjes en gezelligheid. De entree is gratis.

Lees meer

Oude foto’s uit Galder en Strijbeek

In Ons Weekblad staat een nieuwe rubriek van heemkundekring Paulus van Daesdonck. Op deze website staan de foto's in hoge resolutie. Wie kan er iets over vertellen?

Lees meer

Het was een mooi Maerkratten carnaval

Het carnaval van de Maerkratten zit er weer op. We praten na met de kartrekker van de Maerkratten, Arno Cornelissen, in dorpshuis de Leeuwerik.

Lees meer

Gemeente koopt grond voor nieuwbouw Galder

Wethouder Wilmsen tekende dinsdag 22 februari namens de gemeente Alphen-Chaam de koopovereenkomst met de familie Van den Wijngaart in Galder.

Lees meer

Carnavalsprogramma Maerkrattenland 2022

Er kan gelukkig weer wat met carnaval.  Kijk hier wat er te doen is met carnaval in Galder-Strijbeek en Meersel-Dreef.

Lees meer

Burgemeester Breda opent expositie 100-jarige imkervereniging

Het museum van heemkundekring Paulus van Daesdonck in Ulvenhout heeft nu een tentoonstelling over 100 jaar imkervereniging St. Ambrosius Ulvenhout-Galder.

Lees meer

Op weg naar een kunstroute in Galder-Strijbeek in 2022

Wil Loermans lanceert als nieuwe cultuurambassadeur voor Galder-Strijbeek het idee voor een kunstroute. Hij vraagt om mee te denken.

Lees meer
First34568101112Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale bladen

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail