• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Eigen fiets als driewieler

Wil je nog graag fietsen, maar met meer stabiliteit? Het is mogelijk uw (elektrische) fiets te laten ombouwen. Op vrijdag 17 maart 10 tot 13 uur is er een demo bij Van Boxel tweewielers.

Lees meer

We kijken terug op mooi Maerkrattencarnaval

Het Maekrattencarnaval 2023 was weer als vanouds, met een mooie optocht. Ook met sleuteloverdracht in de Leeuwerik, Maerkrattenland’s got talent en leuke carnavalsavonden. 

Lees meer

Rommelmarkt zoekt nog vrijwilligers

Zondag 4 juni 2023  is weer de Rommelmarkt in Galder. De organisatie zoekt nog vrijwilligers die de Rommelmarkt een warm hart toedragen. Aanmelden kan.

Lees meer

Kunst- en cultuurroute 2023 in teken muziek

Het idee bestaat om op 17 september de Kunst- en cultuurroute 2023 volledig te organiseren met het thema muziek. Opgave is gewenst.

Lees meer

Polonaise met Senioren Maerkratten

De Senioren Vereniging van Galder-Strijbeek vierde op de dinsdag van Carnaval samen weer een gezellig feest bij de Leeuwerik.

Lees meer

Culturele middag ‘Senioren Springlevend’

Seniorenvereniging Galder-Strijbeek organiseert op zondag 19 maart vanaf 12.00 uur een cultureel programma in Dorpshuis de Leeuwerik.

Lees meer

Help dorpsgenote Lisanne

Lisanne is al 5 jaar ernstig ziek thuis met de ziekte van Lyme. Ze is nu begonnen aan een dure behandeling in Duitsland die hoop biedt, maar niet wordt vergoed. Donaties zijn welkom.

Lees meer

Enquête over toekomst Galderse meren

De gemeente Breda vraagt om ieders mening hoe ze de Galderse meren 'een grote opknapbeurt' moeten geven. Vul de enquête in, om ook de stem uit Galder te laten horen.

Lees meer

Van kerst naar oud en nieuw

In Galder was er voor de derde keer de ‘Kistjestocht’. Verder was er een mooie kerstavond met zang op het dorpsplein. En veel kinderen zongen de traditionele nieuwjaarswensen.

Lees meer

Dorpsquiz 2023

Op 13 januari werd de dertiende Dorpsquiz gespeeld van Maerkrattenland in de Leeuwerik. Er deden 37 teams mee. Lees het verhaal en kijk de foto's.

Lees meer
123578910Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale nieuws

 

 

 

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail