• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Van 'intelligente lockdown' naar 'ruimte met regels'

Per 1 juli 2020 wordt een grote stap vooruit gezet in de corona-aanpak. Wel blijft de 1,5 meter afstand bestaan. Wat betekent dat voor ons?

Lees meer

Ondernemersvereniging Galder-Strijbeek

Galder en Strijbeek hebben weer een ondernemersvereniging. Die hebben nu een eigen webpagina, met ondermeer gegevens van de 57 deelnemende bedrijven.

Lees meer

Kijk eens op OnsAlphenChaam.nl

De website van OnsAlphenChaam wordt steeds nuttiger. Zo is er een 'elkaar helpen' functie, voor vraag en aanbod van vrijwilligers.

Lees meer

Vrijwilligerswerk in coronatijd

De maatregelen rondom het coronavirus versoepelen; daardoor kunnen steeds meer vrijwilligersactiviteiten weer starten. Daarvoor bestaat, ook voor verenigingen, een goede...

Lees meer

Herbenoeming burgemeester Minses

Onze burgemeester van Alphen-Chaam Joerie Minses is door de gemeenteraad aanbevolen voor herbenoeming voor de komende 6 jaar. 

Lees meer

Hoe gaat het met de glasvezel?

Het glasvezelnetwerk Van Midden-BrabantGlas is bijna afgerond. Het werkt uitstekend en de kosten zijn gunstig. Een (brand) alarm is ook nuttig. Een goed moment om mee te doen?

Lees meer

Nu ook slager op weekmarkt Galder

Er staan nu drie kramen op de woensdagmiddag. Naast de viskraam en groente/fruit-kraam nu ook een biologische slager. Kijk ook eens op onze Service-punt pagina. 

Lees meer

Dorpsbier uit Strijbeek

Brouwerij De Pimpelmeesch gaat verhuizen van Chaam naar de Markhoeve in het Markdal. Een overeenkomst is getekend met Vereniging Markdal. Zie artikel uit Weekblad Nieuw Ginneken.  

Lees meer

KBO onderhoudt Isidorus

De KBO Galder-Strijbeek heeft aangeboden het groen van de Isidorus kapel te onderhouden. De tuinploegen doen de andere kapellen in Galder en Strijbeek ook al. Onze complimenten!

Lees meer

Strijbeekseweg dicht 2-5 juni

De fietspaden langs de Strijbeekseweg worden geasfalteerd. Dat duurt een maand. Van dinsdag 2 t/m vrijdag 5 juni is de Strijbeekseweg afgesloten voor al het verkeer.

Lees meer
123578910Last

Corona maatregelen

We hebben een pagina toegevoegd voor de Corona-maatregelen in Galder en Strijbeek. Hebt u (nieuwe) informatie? Laat het ons weten. Zie Corona-pagina

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail

Wat is er te doen?

Kijk in de agenda van onze gemeente Alphen-Chaam. 

Organiseert uw vereniging een activiteit voor iedereen? Zet het dan zelf in de agenda.

Laatste nieuws

  
            Galder                     Strijbeek

Nuttige links

Gemeente Alphen Chaam

De Leeuwerik

Ons Alphen Chaam

Brabant

Kleine Kernen

De Baronie

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.