• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Strijbeekseweg dicht 2-5 juni

De fietspaden langs de Strijbeekseweg worden geasfalteerd. Dat duurt een maand. Van dinsdag 2 t/m vrijdag 5 juni is de Strijbeekseweg afgesloten voor al het verkeer.

Lees meer

Koninklijke onderscheiding in Galder

Arinda Gommers-van den Wijngaart is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg dat op 24 april te horen van de burgemeester, die later ook nog langs kwam met bloemen.

Lees meer

Kerkdiensten via internet

Vanwege de Cornona-crisis is slechts een beperkt bezoek aan de kerk mogelijk. Veel kerken bieden een mogelijkheid om diensten via internet te volgen.

Lees meer

Bestrijding eikenprocessierups

De ABG gemeenten bestrijden de eikenprocessierups met een bacteriepreparaat (XenTari). Op een kaartje is te zien waar bestreden wordt. Rupsenoverlast kan ook worden gemeld.

Lees meer

Wegen in Galder en Strijbeek afgesloten vanwege werkzaamheden

De Markweg is op dinsdag 28 april afgesloten voor doorgaand verkeer; de Galderseweg van woensdag 29 april t/m vrijdag 1 mei 2020. 

Lees meer

Milieustraat open na afspraak

De milieustraat in Baarle-Nassau is open. Men werkt alleen op telefonische afspraak.

Lees meer

Aanbieden snoeihout i.v.m. gesloten milieustraat

De milieustraat in Baarle-Nassau blijft gesloten. Wel kan er snoeihout worden aangeboden op zaterdag 11 en 18 april in Strijbeek. 

Lees meer

Rommelmarkt 2020 afgelast

De organisatie van de Rommelmarkt en het Oldtimertreffen heeft  besloten om de Rommelmarkt en het Oldtimertreffen van 7 juni 2020 af te gelasten. 

Lees meer

Galderse kermis 2020 afgelast

Het bestuur van de Galderse kermis heeft besloten de kermis voor 2020 te annuleren. De reden is de onzekerheden rondom de Coronacrisis waarin we nu verkeren.

Lees meer

Grens Galder-Meerseldreef dicht

Vanwege het Coronavirus is het verkeer tussen BelgiĆ« en Nederland beperkt. Op kleinere wegen zoals bij Meerseldreef zijn containers geplaatst.  Wie mag er nog over de grens?

Lees meer
123578910Last

Corona maatregelen

We hebben een pagina toegevoegd voor de Corona-maatregelen in Galder en Strijbeek. Hebt u (nieuwe) informatie? Laat het ons weten. Zie Corona-pagina

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail

Wat is er te doen?

Kijk in de agenda van onze gemeente Alphen-Chaam. 

Organiseert uw vereniging een activiteit voor iedereen? Zet het dan zelf in de agenda.

Laatste nieuws

  
            Galder                     Strijbeek

Nuttige links

Gemeente Alphen Chaam

De Leeuwerik

Ons Alphen Chaam

Brabant

Kleine Kernen

De Baronie

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Meest bekeken

Het verhaal van Sjoke Jansen uit Strijbeek is het meest bekeken. Ruim 20.000 mensen lazen het verhaal van Sjoke en bekeken de video.