• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Aankomst Sint in Galder 2022

Binnenkort komt Sinterklaas weer samen met zijn pieten naar Galder. Namelijk op zondag 20 november om 14.00 uur bij de Leeuwerik in Galder.

Lees meer

Vrijwilliger met auto voor 1 uur per week

Wie wil in Galder af en toe een dorpsgenoot rijden, die zelf geen auto heeft? Bijvoorbeeld als deze naar de huisartsenpost moet. 

Lees meer

Inschrijving 13e Dorpsquiz Maerkrattenland

Wil je met je team meedoen aan de Dorpsquiz Maerkrattenland op 13 januari? Schrijf je dan in op 13 november!

Lees meer

Gratis workshop zorgtoeslag en huurtoeslag

Het Taalhuis houdt een gratis workshop op 27 okt 10-11:30 in Den Heuvel in Alphen. Het gaat over toeslagen Belastingdienst, zoals zorgtoeslag en huurtoeslag.

Lees meer

TVGS viert 40-jarig jubileum

Tennis Vereniging Galder-Strijbeek vierde vrijdag 30 september hun 40e jubileumfeest. Er werd ook getennist, voor de ‘Queen & King of the Court’. Nieuwe leden zijn welkom.

Lees meer

Indrukwekkende Kunst- en cultuurroute

Op zondag 18 september was de eerste Kunst- en cultuurroute van Galder-Strijbeek. Omdanks de regen was het voor zowel voor de bezoekers als de kunstenaars een bijzonder geslaagde dag....

Lees meer

Taalhuis in september, maand van de basisvaardigheden

Taalhuis ABG besteed extra aandacht aan beter leren lezen, schrijven, rekenen en/of met de computer werken. Wil je meedoen? Ook gratis filmvoorstelling in Alphen.

Lees meer

Kunst- en cultuurroute Galder-Strijbeek 18 september

De Kunst- en cultuurroute in Galder en Strijbeek op zondag 18 september belooft met ruim dertig deelnemende kunstenaars een mooi evenement te worden. Ook de opening is speciaal.

Lees meer

Open dag Windpark Galder

Op 17 september 10:00-16:00 uur houdt Pure Energie een open dag op het windmolen bouwterrein langs de Verlengde Heistraat. Gevraagd wordt om van te voren op te geven.

Lees meer

Garageverkoop 11 september

Nog geen Rommelmarkt dit jaar, maar wel een garageverkoop in Galder met 70 deelnemers. Dus zeker interessant om eens rond te kijken.

Lees meer
First2345791011Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale nieuws

 

 

 

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail