• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Opstelling cultureel jaarplan Alphen-Chaam

Wil je meepraten over de invulling van de cultuurkalender en samenwerking in het culturele veld? Ga dan op 4 oktober 19:30 - 21:30 uur naar Cultureel Centrum Den Heuvel (Alphen).

Lees meer

KBO nieuwsbrief en Effe Buurten

Elke maand heeft de KBO een nieuwsbrief. Die van september staat weer vol met activiteiten. Doe ook eens mee! Zie ook de data van Effe Buurten in de Leeuwerik. Iedereen is welkom.

Lees meer

Open dag Leeuwerik op 2 oktober

Op zaterdag 2 oktober is er een open dag van ons dorpshuis, inclusief de Mattheusschool en kinderopvang Puur. U bent van harte welkom van 09:00 tot 12:00 uur.

Lees meer

Minder bussen in Galder in 2022

Arriva gaat de busregeling voor Galder aanpassen vanaf 9 jan. 2022. Er rijden dan geen bussen meer na 19:00 uur en op zaterdag.

Lees meer

Wisseling beheerders De Leeuwerik

John Braspenning gaat weg als beheerder bij ons Dorpshuis De Leeuwerik. Esther den Ronde - de Hoon en Ben Brouwers nemen zijn taken over.

Lees meer

Wij werken samen met OnsAlphenChaam.nl

Op die website staat ook voor de bewoners van Galder-Strijbeek nuttig informatie. En je kunt er zelf ook gemakelijk iets opzetten. Doet u ook mee?

Lees meer

Vrijwilligers gezocht in Galder

Vrijwilliger gezocht om een keer in de week te wandelen / sjoelen met mevrouw in Galder. Of kippetjes te voeren met andere mevrouw in Galder. Ook RKVV Gesta zoekt vrijwilligers.

Lees meer

Wegverbredingsproject A58

InnovA58 noemt Rijkswaterstaat het verbredingsproject A58 (o.m. tussen knooppunt Galder en Sint-Annabosch). Er is een eerste nieuwsbrief. Abonneren is ook mogelijk.

Lees meer

Provincie neemt beheer Stichting Markdal over

Noord-Brabant vult de financiƫle tekorten aan, die zijn ontstaan bij de bouw van de Markhoeve. Daarmee komt het stichtingsbestuur onder provinciaal toezicht.

Lees meer

Actie aansluiting op glasvezel kom Galder in september

Midden-BrabantGlas houdt een jaarlijkse actie voor bewoners van de kom van Galder, die aangesloten willen worden voor een gereduceerd tarief. Opgeven kan.

Lees meer
First45679111213Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale bladen

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail