• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Balie gemeente weer open in de Leeuwerik

Op dinsdag 6 april is de gemeentebalie in De Leeuwerik weer open. Op afspraak op iedere eerste dinsdag van de maand van 16.00 tot 19.00 uur.  

Lees meer

KBO Nieuwsbrief februari

KBO Galder-Strijbeek is, ook in de corona-tijd, heel actief. De nieuwsbrief is het lezen waard. Deze maand met een interview met wethouder Ton Braspenning.

Lees meer

Doe mee aan toekomstvisie 2030

Alle inwoners van 18 jaar en ouder worden door de gemeente Alphen-Chaam uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen. De Dorpsraad Galder-Strijbeek ondersteunt dit initiatief van harte.

Lees meer

Maerkratten DorpsQuiz 2021: Online ook fijn!

Ondanks de corona ging de 11e DorpsQuiz Galder, Strijbeek en Meersel-Dreef toch door. Aan de on-line versie van dit Maerkratten evenement deden zelfs 38 teams mee.

Lees meer

Kerst kistjes collage

Het spontane idee en de oproep van Ria Goethals in deze tijd van corona-lockdown heeft ruim gevolg gekregen in Galder. Kijk naar een mooie fotocollage van onze kistjestocht.

Lees meer

Kistjestocht staat in BN DeStem

De Galderse kerst-kistjestocht heeft de krant gehaald. Er staat een leuk artikel op de website van BN De Stem.

Lees meer

Nieuw Joarke Ouwe 2020

De Dorpsraad heeft navraag gedaan. Nieuw Joarke Ouwe kan met corona-beperkingen doorgaan. Zo wordt alleen aangebeld bij huizen met een kaartje “Zangers welkom”. 

Lees meer

Kabouterbos in de Leeuwerik

Voor de Dorpsquiz van De Maerkratten moesten door de deelnemers kabouters worden gemaakt. Die zijn nu te bewonderen, door het glas van de huiskamer in de Leeuwerik.

Lees meer

KBO Kerst Nieuwsbrief

KBO Galder-Strijbeek heeft voor haar leden een Kerst Nieuwsbrief uitgebracht. Het is ook voor anderen de moeite waard om te lezen.

Lees meer

Zonnebloem in corona-Kersttijd

Kerstuitjes zitten er in de corona-tijd helaas niet in. De Zonnebloem UGS heeft iedere zonnebloemgast een leuk kerstboompje gebracht, met dank aan een gulle gever. 

Lees meer
First45679111213Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale bladen

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail

Wat is er te doen?

Kijk in de agenda van onze gemeente Alphen-Chaam. 

Organiseert uw vereniging een activiteit voor iedereen? Zet het dan zelf in de agenda.