Sterkste man van Galder en Strijbeek

Derde editie WORDT LATER GEPLAND

Op EEN LATER MOMENT wordt de derde editie gehouden van het evenement Sterkste man van Galder. Het is een krachtproefmeting over diverse rondes, vorig jaar zeven. Het wordt gehouden op de sportvelden vlak achter Dorpshuis de Leeuwerik.

Het evenement is de Sterkste Man genoemd. Maar vorig jaar, al bij de tweede keer, deed er ook een vrouw mee. Willemijn kwalificeerde zich daarmee meteen tot Sterkste Vrouw van Galder!

Deelnemers, zowel mannen als vrouwen, kunnen zich opgeven [tot woensdag 11 oktober] bij de Leeuwerik, of even bellen naar 06-28673357. Wie nemen de titel van Arjan en Willemijn dit jaar over, als Sterkste Man/Vrouw van Galder?

Natuurlijk kunnen de deelnemers ook wel wat aanmoediging gebruiken. Het is ook gewoon heel leuk om te komen kijken. En daarbij achter op het terras bij Dorpshuis De Leeuwerik te genieten van een lekker drankje.

Het beloofd heel spannend te worden bij de derde editie. Er worden bij diverse rondes nieuwe onderdelen opgesteld.

Sterkste mens van Galder-Strijbeek 2022

Zondag 16 oktober 2022 was er in en om Dorpshuis de Leeuwerik in Galder een leuke activiteit. Voor de sterke mannen van Galder en Strijbeek werd voor de tweede keer een wedstrijd gehouden om vast te stellen wie van hen de allersterkste is. Er deed dit jaar voor het eerst ook een vrouw mee. Het was een spannende en goedbezochte middag en een avondvullend programma.

Organisatie

De Sterkste Man van Galder gaat al vele jaren terug. Vroeger werd dit jaarlijkse evenement binnen in de Leeuwerik gehouden op tweede kerstdag. Vorig jaar was er een herstart. Zondag werd het voor het tweede jaar vroeg in de herfst gehouden, achter de Leeuwerik. Het was een mooie nazomerdag waardoor er veel toeschouwers waren; echt een dag voor jong en oud.

De wedstrijd was georganiseerd met een team van zes personen. Zij hebben samen alles voorbereid en opgezet. Bij de wedstrijdonderdelen deden ze voor hoe je het moest aanpakken. En ook verzorgden zij de jury. Alle spullen die nodig waren, zijn ter beschikking gesteld door lokale ondernemers. Als spreekstalmeester praatte Arjan van Dongen het geheel aan elkaar. Fijn dat we deze vrijwilligers en sponsors hebben.

Wedstrijd

Het evenement is een krachtproefmeting, die bestaat uit zeven rondes. Er deden 11 deelnemers mee. De jongste deelnemer was Mike (17). Bijzonder was ook dat er voor het eerst een vrouw meedeed, Willemijn. Voor die twee was veel bewondering.

Elke ronde kent zo zijn eigen uitdagingen. Maar overal moet je wel sterk voor zijn. Het begon met steeds meer bakstenen tussen je armen klemmen; daarin was Dominic het sterkst. Daarna volgde de bandenflip, waarbij grote trekkerbanden over een parcours moesten worden gekanteld; winnaar hiervan was Dennis. Derde onderdeel was vlegelhangen waarbij je zo lang mogelijk moet blijven vasthouden; daar bleek Dennis ook het sterkste in. Daarna zo lang mogelijk een ijzeren balk van 11 kg omhoog houden; dat kon Menno het best. Daarop volgde steeds dikkere ijzeren staven buigen; dat won Dennis weer. Bij het volgende onderdeel moest je steeds zwaardere houtblokken laden; die ronde was overduidelijk voor Arjan, die het als enige lukte het zwaarste blok op de wagen te tillen. De zevende en laatste proef was een trekker met aanhanger van ruim 2000 kg voorttrekken op een licht oplopend parcours; ook hierbij won Arjan overduidelijk.

Uitslag

Het was een spannende wedstrijd. De deelnemers streden allen fel om de titel te bemachtigen. Pas bij de laatste proef was het duidelijk wie de winnaar was. Vroeg in de avond werden de prijzen uitgereikt in de Leeuwerik. Daar was ook life muziek bij van de band Hete Bliksem. Nummer 1 was Arjan. Hij kreeg de wisselbeker uitgereikt, van hout gemaakt. Ook kreeg Arjan een supergroot glas vol Brugse Zot en acht consumptiebonnen. Maar het belangrijkste is natuurlijk de eer. Arjan is nu de sterkste man van Galder! Dominic kreeg als nummer 2 vijf consumptiebonnen en Dennis als nummer 3 drie. De overige uitslagen waren: 4 Menno, 5 Laurens Jan, 6 Roy, 7 Bram, 8 Tim, 9 Mike, 10 Willemijn en 11 Nick.

Door haar deelname is Willemijn meteen de sterkste vrouw van Galder-Strijbeek geworden. Willemijn hoopt dat haar goede voorbeeld volgend jaar wordt gevolgd door meer dames. Door haar deelname moge duidelijk zijn dat het evenement en de T-shirts dan niet meer een juiste naam dragen. Het gaat immers niet langer alleen over de sterkste man. Daar gaat de organisatie nog even over nadenken.

JAN SCHEEPERS

De organisatie v.l.n.r. Kees de Hoon, Peter van Opstal, Stan Christianen, Jack van Riel, André de Hoon en Henk van Hooijdonk

De sterke mannen van Galder-Strijbeek

Willemijn, sterkste vrouw van Galder-Strijbeek, trekt de trekker

De jongste deelnemer, Mike

Klik hier voor alle foto's

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail