Programma

Uitslag Optocht

Maerkratten waren in de wolken

We kijken terug op een mooi carnaval van de Maerkratten. Voor een groot deel speelde het programma zich af bij Dorpshuis de Leeuwerik en café ’t Hemeltje, die voor het eerst meedeed. Maar ook in de cafés op Meersel-Dreef was er vertier. De optocht was wel het hoogtepunt. En voor de kinderen was ‘Maerkratten’s got talent’ ook heel leuk om mee te doen of naar te kijken.

Opstarten

Na het bouwersbal op donderavond was er op vrijdagavond een carnavalsdisco met de jeugd en werd er doorgezakt met een band. Zaterdagmorgen waren de Maerkratten in Bonenpikkerslaand, waar ze de sleutel kregen van de burgemeester. Daarbij was het de vraag in welke volgorde de sleutels aan de carnavalsverenigingen in de gemeente zouden worden uitgereikt. Degene die als eerste een brandweerpak kon aantrekken. Arno, de Oppermaerkrat, kreeg het kleinste pakje. Toch lukte het hem om nog tweede te worden.

Talenten

Op zaterdagmiddag was het ‘Maerkratten’s got talent’. De Leeuwerik was afgeladen vol met kinderen, ouders en opa’s en oma’s. Er waren elf acts. Het ging er heel professioneel aan toe, met een serieuze jury. De eerste prijs ging naar Lela voor ‘hypnose’. Burgemeester Lieke Schuitmaker reikte de burgemeestersprijs uit aan Lynn, Isabella, Godelieve en Yuna voor ‘girlpower’. Daarna was er weer een geslaagde carnavalsavond in de horeca.

Optocht

Aan de optocht op zondag deden 24 deelnemers mee. Voorop reed blaaskapel Toet en Deugd met leden van de fanfare. ‘We zen in de wolken!’ was een motto waar je alle kanten mee op kon. Het is een hele tocht vanaf de paters in Meersel-Dreef naar de Leeuwerik. Je bent dan toch gauw drie uur onderweg. Het was niet de hele tijd droog, maar gelukkig goed te doen. Onderweg vielen flinke gaten tussen de deelnemers. Iedereen wil natuurlijk z’n act zo vaak mogelijk opvoeren. En zeker bij de groepjes mensen die zich naast de route hadden gepositioneerd. Bij sommige huizen was zelfs een hele aanbouw gemaakt.

CV Tina liet artiesten uit de hemel komen. Maar na de uitleg moesten de tien artiesten dan zelf ook nog even zingen. Ze deden dat wel heel goed en kregen daarmee de publieksprijs. Voor de kinderen ging die prijs naar CV De Kammeratjes in de wolken.

De jury gaf de eerste prijs voor de kinderen aan CV De Soepkippen met de Spacegirls. De eerste prijs voor de groepen ging naar CV de Natte Klomp, met dames die fraai waren uitgedost in Delfts Blauw en een leuke klompendans uitvoerden. Bij de wagens ging de eerste prijs naar CV Kwit Ni Veul met een partybus voor wanneer lijn 6 ophoudt. Voor de overige prijzen zie galder-strijbeek.nl. De prijzen werden uitgereikt in de Leeuwerik, waarna het feest weer doorging met een Vlaamse band.

Uithossen

Op maandag was het carnaval van de senioren. De rest zat in de kroeg aan de frikandel. Op dinsdag mochten de kinderen poffertjes eten, waarna de rat ondanks het weer toch nog werd verbrand, zoals de traditie voorschrijft. De doorzetters konden nog even nahossen bij het Hemels carnaval.

Link Maerkrattenland

Link Dorpshuis de Leeuwerik

Facebook     Website

Kijk foto's 2024

Maerkrat

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail