• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

KWF collecteweek 2020

Het KWF gaat de week 30 aug-5 sept. collecteren. Dit jaar geen collectebus, maar een flyer in de brievenbus waarmee u via QR code een donatie kunt geven. 

Lees meer

Effe buurten nu ook in Galder

KBO Galder-Strijbeek en de gemeente starten met wekenlijks "Effen Buurten" op dindag 8 september 13:30-15:00 uur in de Leeuwerik. Iedereen is welkom!

Lees meer

Nader bekeken - club Oude Motoren Galder

We zijn begonnen met een nieuwe rubriek: "Nader bekeken", op basis van korte gesprekjes met verenigingen. Als eerste is aan de beurt: club Oude Motoren Galder. 

Lees meer

Buurt bite voor inwoners op 8 juli

Op woensdag 8 juli is er weer een buurtbite bij Hof Oud Strijbeek voor de inwoners. Op donderdag 16 en vrijdag 17 juli is er voor de liefhebbers een Green Egg avond. Reserveren kan.

Lees meer

BBQ voor de inwoners Galder-Strijbeek op 9 juli

Het Wapen van Galder organiseert op donderdag 9 juli een √©√©nmalig Galderse & Strijbeekse Barbecue feest. Er is ruimte voor 70 gasten. Inschrijven is verplicht.   

Lees meer

Van 'intelligente lockdown' naar 'ruimte met regels'

Per 1 juli 2020 wordt een grote stap vooruit gezet in de corona-aanpak. Wel blijft de 1,5 meter afstand bestaan. Wat betekent dat voor ons?

Lees meer

Ondernemersvereniging Galder-Strijbeek

Galder en Strijbeek hebben weer een ondernemersvereniging. Die hebben nu een eigen webpagina, met ondermeer gegevens van de 57 deelnemende bedrijven.

Lees meer

Kijk eens op OnsAlphenChaam.nl

De website van OnsAlphenChaam wordt steeds nuttiger. Zo is er een 'elkaar helpen' functie, voor vraag en aanbod van vrijwilligers.

Lees meer

Vrijwilligerswerk in coronatijd

De maatregelen rondom het coronavirus versoepelen; daardoor kunnen steeds meer vrijwilligersactiviteiten weer starten. Daarvoor bestaat, ook voor verenigingen, een goede...

Lees meer

Herbenoeming burgemeester Minses

Onze burgemeester van Alphen-Chaam Joerie Minses is door de gemeenteraad aanbevolen voor herbenoeming voor de komende 6 jaar. 

Lees meer
135678910Last

Corona maatregelen

We hebben een pagina toegevoegd voor de Corona-maatregelen in Galder en Strijbeek. Hebt u (nieuwe) informatie? Laat het ons weten. Zie Corona-pagina

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail

Wat is er te doen?

Kijk in de agenda van onze gemeente Alphen-Chaam. 

Organiseert uw vereniging een activiteit voor iedereen? Zet het dan zelf in de agenda.

Laatste nieuws

  
            Galder                     Strijbeek

Nuttige links

Gemeente Alphen Chaam

De Leeuwerik

Ons Alphen Chaam

Brabant

Kleine Kernen

De Baronie

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Meest bekeken

Het verhaal van Sjoke Jansen uit Strijbeek is het meest bekeken. Ruim 20.000 mensen lazen het verhaal van Sjoke en bekeken de video.