Aankomst Sint in Galder 2021

Hallo jongens en meisjes van Galder, Strijbeek en Meersel-Dreef!

Hebben jullie zaterdag 13 november al met grote letters op de kalender geschreven? Dan komen (als alles goed gaat) Sint en zijn pieten een bezoekje brengen aan Galder! We vinden het heel leuk als jullie om 14.00 uur allemaal klaar staan op het plein bij de Leeuwerik om er weer een gezellige middag van te maken!

Groetjes van het Sinterklaas comité Galder-Strijbeek

*** Bij binnenkomst wordt door een medewerker van de Leeuwerik uw QR-code gecontroleerd ***

De Sint in Galder in 2019

 

Zwarte piet gered door de brandweer in Galder


Het was zaterdag 16 november 2019 één groot spektakel in Galder! Toen alle kinderen uit Galder, Strijbeek en Meersel-Dreef met hun papa, mama, opa en oma Sinterklaas stonden op te wachten bij de Leeuwerik, waren een paar pieten al druk in de weer met cadeautjes op het dak van de Leeuwerik. Terwijl de fanfare vrolijk aan het spelen was, zagen de burgemeester en omroeper Gys iets gebeuren! Een pietje viel en had pijn aan zijn been! Hoe kwam hij nu van het dak af? Daar hadden de kinderen wel een oplossing voor! We bellen gewoon de brandweer!

En zo kwam de brandweer met luide sirenes Galder binnen gereden. Voor het gemak had brandweerman Harvey Sinterklaas en een paar pieten onderweg een lift gegeven naar de Leeuwerik. Met een ladder van de brandweer klom EHBO-Piet het dak op, deed een verband om de been van piet en zo hielpen de pieten hem naar beneden. Gelukkig is het goed afgelopen en kon het feest beginnen!

Nadat de burgemeester Sinterklaas een warm welkom in Galder heeft geheten, dromde de menigte naar binnen en kregen alle kinderen van 0 jaar tot aan de middelbare school de kans om bij de Sint te komen en met blije gezichtjes hun cadeautje aan hun papa en mama te laten zien. Het was een gezellige drukte! Voor de kleintjes was er een blokkenhoek ingericht en de kinderen van groep 6, 7 en 8 konden zich uitleven met apenkooi in de gymzaal.

Een sinterklaasmiddag eindigt natuurlijk niet zonder de loterij! Er waren weer veel leuke prijzen mogelijk gemaakt door ondernemers in Galder e.o., in het bijzonder de hoofdprijs van Flash Fashion in de Burcht in Breda, bedankt allemaal! Ook de hoofdsponsors van de lootjes, Beautin en En Puur Kinderopvang, willen wij graag even benoemen. Alle kinderen gingen na een frietje weer moe maar voldaan weer naar huis om hun schoentje te zetten! 
Tenslotte willen wij de brandweer in Ulvenhout hartelijk danken voor hun snelle handelen, autobedrijf van Boxel voor het beschikbaar stellen van hun ruimte, de Leeuwerik waar wij ieder jaar weer terecht kunnen en alle vrijwilligers die op allerlei mogelijke manieren iets hebben bijgedragen aan dit geslaagde Sinterklaasfeest!

Omroeper Gys en de Sint

Omroeper Gys en de burgemeester