• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Corona-maatregelen in Galder en Strijbeek

Het kabinet heeft op 15 maart verdere maatregelen genomen, om de verspreiding van het Corona-virus te beperken. 

Lees meer

Optreden Stiletto 29 maart is afgelast

Het live optreden van de band Stiletto op 29 maart in de Leeuwerik is afgelast vanwege de maatregelen rond het Corona-virus.

Lees meer

Vennen op Strijbeekse heide weer vol

De laatste jaren stonden de vennen op de Strijbeekse heide soms bijna droog. Na het vallen van al de regen in februari 2020 zag het er weer even anders uit. 

Lees meer

Optocht Maerkratten 21 maart afgelast

De optocht van de Maerkratten die was verplaatst naar 21 maart 2020 is afgelast vanwege de maatregelen rond het Corona-virus.

Lees meer

Agenda van Galder-Strijbeek

We hebben de dorpsagenda ondergebracht bij de mooie omgeving die de gemeente daarvoor heeft ontwikkeld. Dan kunnen we tevens zien wat er in de andere dorpen gebeurt.

Lees meer

Maerkratten carnaval 2020

Het programma van het carnaval in Galder-Strijbeek staat in onze agenda en op de site van de Maerkratten. Ook is er weer een fraai carnavalsblad, te verkrijgen bij de Leeuwerik.

Lees meer

Informatie over ontwerp Markdal

Vereniging Markdal en Waterschap Brabantse Delta heeft op 17 februari een informatiebijeenkomst gehouden in de Leeuwerik.  Lees BN De Stem.

Lees meer

Zonnebloem luncht bij Golden Rose

Op woensdag 12 februari 2020 heeft de Zonnebloem Afdeling Ulvenhout-Galder-Strijbeek 37 gasten met een lunch verwend. Daarvan is een verslag met foto's gemaakt.

Lees meer

Website Galder-Strijbeek is vernieuwd

De onderliggende programmatuur was aan vervanging toe. Ook is de vormgeving gemoderniseerd. Verder hebben we een andere provider en is onze website weer beveiligd.

Lees meer

Kapschuur bij entree van Galder

Sinds juni 2019 staat er een kapschuurtje bij de entree van Galder (tegenover het Wapen van Galder). Er hangen nu ook informatieborden in. Lees over hoe en wat.

Lees meer
123468910Last

Corona maatregelen

We hebben een pagina toegevoegd voor de Corona-maatregelen in Galder en Strijbeek. Hebt u (nieuwe) informatie? Laat het ons weten. Zie Corona-pagina

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail

Wat is er te doen?

Kijk in de agenda van onze gemeente Alphen-Chaam. 

Organiseert uw vereniging een activiteit voor iedereen? Zet het dan zelf in de agenda.

Laatste nieuws

  
            Galder                     Strijbeek

Nuttige links

Gemeente Alphen Chaam

De Leeuwerik

Ons Alphen Chaam

Brabant

Kleine Kernen

De Baronie

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Meest bekeken

Het verhaal van Sjoke Jansen uit Strijbeek is het meest bekeken. Ruim 20.000 mensen lazen het verhaal van Sjoke en bekeken de video.