• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Fanfare voor Eer en Deugd concert

Fanfare voor Eer en Deugd geeft op 7 mei een concert in dorpshuis De Leeuwerik. Zie ook interview met nieuwe voorzitter Nelly de Graauw-Roelands.

Lees meer

Bibliotheek Alphen-Chaam voor boeken en hulp

Onze gemeentebibliotheek in Chaam doet veel. Boeken voor de boekenweek (9-12 april). Ook digitaal loket voor hulp bij gebruik smartphone. En Taalhuis voor hulp met taal en/of rekenen.

Lees meer

Asfalt op Strijbeekseweg aangebracht

Inmiddels zijn de benodigde twee lagen asfalt aangebracht. Ook zijn er al drempels gemaakt.

Lees meer

Leerlingen Mattheusschool in actie voor Oekraïne

De leerlingen van de Mattheusschool wilden heel graag iets doen voor de mensen in Oekraïne. Een week lang hebben flessen verzameld.

Lees meer

Werkzaamheden Strijbeekseweg

Van 21 maart t/m 13 mei wordt de Strijbeekseweg opnieuw geasfalteerd. Dat levert veel ongemak op. Via deze website proberen we de laatste informatie te geven.

Lees meer

Wandelzoektocht door Dreef en Galder

De ouderraad van basisschool ’t Dreefke organiseert van 1 april t/m 14 mei een wandelzoektocht voor jong en oud. Reserveren is niet nodig. Een deelnameformulier kost € 5. 

Lees meer

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen definitief

In de raad komen er 2 uit Galder: Bjarne van den Wijngaart (CDA) en Peter van Opstal (GSU), Alphen 7 (1 CDA, 4 GBA, 2 VVD) en Chaam 6 (1 CDA, 4 GBSV, 1 D66).

Lees meer

Actie 'Galder geeft' succesvol afgesloten

Op dinsdag 15 en woensdag 16 maart zijn de gedoneerde spullen afgeleverd in Nieuw-Vennep voor transport naar Oekraïne. Mooie actie voor ons dorp. Lees artikelen en kijk de foto’s.

Lees meer

Effe buurten en KBO Galder-Strijbeek weer volop bezocht

Na de lockdown kan de KBO Galder-Strijbeek al weer terugkijken op een aantal succesvolle bijeenkomsten in dorpshuis de Leeuwerik. En er zijn genoeg plannen.

Lees meer

Dorpsactie voor mensen van Oekraïne

Bart van Dooren uit Galder is een spontane lokale actie gestart van 11-14 maart om spullen in te zamelen voor de mensen in Oekraïne en de vluchtelingen. De Leeuwerik helpt ook mee.

Lees meer
123468910Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale bladen

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail