Bibliotheek Alphen-Chaam

Er is in de gemeente Alphen-Chaam een bibliotheek, op Gilzeweg 12 in Chaam. Het lidmaatschap van de bibliotheek is gratis.

Van 9 t/m 18 april 2022 is het boekenweek. Deze keer is het een ode aan de eerste liefde. Dit thema wordt in bibliotheek Alphen-Chaam, Gilzeweg 12 in Chaam, ook in het zonnetje gezet. 

In de bibliotheek kun je elke maandagochtend van 11-12 uur ook terecht met vragen over smartphone, tablet of laptop (zogenaamd digitaal loket). Donderdags van 12.30 - 13.30 op even weken houdt Juun de Boer een zgn. Taalhuis voor mensen die problemen hebben met taal en/of rekenen.

Zie website bibliotheek  Zie Facebook bibliotheek

Weekmarkt Galder: 's woensdags 14:00 - 17:45 uur

Iedere woensdag van 14:00 - 17:45 uur staat er een weekmarkt in Galder, bij de oude school: kruising Sint-Jacobsstraat, Galderseweg en Ballemanseweg. Zie de weekmarkt facebookpagina. Er staan: vishandel J&M Van de Geest (Spakenburg), aardappelen/groente/fruit Van Solinge en biologische horeca slager (Breda)

Afvalkalender Alphen-Chaam

Dienstregeling openbaar vervoer

Dienstregeling Openbaar vervoer: binnen 20 minuten met de bus naar Breda met lijn 6 van Arriva. 

Lees meer...  

Na 9 jan. 2022 rijdt er op zaterdag en na 19:00 uur geen bus meer.

Opstapbus ABC

Er is een opstapbus voor de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau (ABC). Deze is toegankelijk voor iedereen van 55+ en minder validen van alle leeftijden. Men wordt thuis opgehaald en naar de afgesproken plaats gebracht. Bel 06-53303575 of mail info@opstapbusabc.nl    Zie hier de website.

Boeken lenen uit de 'dorpsboekenkast'

De dorpsboekenkast bestaat uit overtollige boeken ingeleverd door mensen uit Galder en Strijbeek. U kunt ze gratis en voor niets meenemen om thuis te lezen. Kom eens een kijkje nemen in de huiskamert van de Leeuwerik.

Werkzaamheden Strijbeeksweg

Van 21 maart t/m 13 mei is de Strijbeekseweg opnieuw geasfalteerd, van huisnummer 27a tot aan de Markweg. De hele weg is nu ook ingericht als 60 km zone.

Afgerond

Op 13 mei waren de werkzaamheden afgerond, geheel volgens de planning.
Op 24 maart was de hele weg al afgeschraapt. De eerste laag asfalt is vervolgens in twee dagen aangebracht, op 29 maart de zuidelijke helft en op 30 maart de noordelijke. Daarna liep men door het weer een paar dagen vertraging op voor de tweede laag. Op 6 april waren er al enkele drempels aangebracht (als snelheidsbeperkte maatregel).

Strenge controle

Als er intensief wordt gewerkt, wordt er gecontroleerd op toegang. Er staat een afzetting noord van de Markweg, op de rotonde met de Chaamse baan en een stukje verder bij de Daesdonckeweg. Ook bij de kruising Daesdonckseweg-Galderseweg wordt alleen het lokale verkeer doorgelaten. 

Aanwonenden

Aanwonenden kunnen bij hun huis komen. Hetzelfde geldt voor toegang van Ulvenhout tot de Daesdonckseweg. Nu het asfalteren klaar is, niet meer de fietspaden gebruiken, omdat de uitritten worden verhoogd. Er kunnen klinkers op liggen. De Markweg en Goudbergseweg blijven de hele tijd bereikbaar vanaf het zuiden.

Overige informatie.

Aannemer Dura Vermeer haalt eerst de bovenste laag weg en brengt dan twee nieuwe asfaltlagen aan. Ook een gedeelte van het fietspad aan de oostkant van de Strijbeekseweg (van huisnummer 27a tot en met huisnummer 39) krijgt op sommige plaatsen een nieuwe asfaltlaag. Hierna herstraat de aannemer de inritten en zaait hij de bermen in.

Tijdens de werkzaamheden is de Strijbeekseweg afgesloten door het doorgaande gemotoriseerde verkeer. De omleiding is met borden aangegeven. Fietsers kunnen wel het fietspad langs de Strijbeekseweg blijven gebruiken.

Is de situatie anders geworden? Email dan even.

Link website gemeente

Voor Iphone en Ipad gebruikers

Voeg website www.galder-strijbeek.nl toe aan het beginscherm !

Ga naar safari   type: www.galder-strijbeek.nl +    en voeg toe   

Thebe

Ledenvereniging Thebe Extra is altijd dichtbij. De vele diensten en producten (mét kortingen), de spreekuren van de ledenconsulenten (ook voor langer thuis wonen), de lokale initiatieven waarmee wij samenwerken, evenementen en voorlichtingen: er is altijd wel iets bij u in de buurt te vinden. Het lidmaatschap kost slechts € 16 per jaar.