SERVICE PUNT

Jaar kalender Galder-Strijbeek

2023

14 jan - Dorpsquiz Maerkratten

16-21 feb - Carnaval Maerkratten

19 mrt - Culturele middag Jong en Oud "Senioren Springlevend" 

27 apr - Koningsdag

27 apr - BWF Wielerronde Galder (10:00 tot 15:30)

? mei concert Leeuwerik – Fanfare voor Eer en Deugd

18 mei - Douwtrappen met Fanfare (Hemelvaart)

26-20 mei - Galders Feest Weekend (door Gesta). Optredens en zeskamp.

4 juni - Rommelmarkt & Oldtimertreffen Galder

24 en 25 juni - Kermis Galder met o.a. Alleskunner, dorpslunch en BBQ

24 juni - Ganzenvenloop

21-25 aug - Kindervakantieweek

? sept - Kunst en Cultuurroute

? okt - Sterkste mens Galder-Strijbeek

11 nov - Inschrijving Dorpsquiz (elfde van de elfde)

? nov - Aankomst Sinterklaas

24 dec t/m 1 jan - Kerstkistjes tocht

31 dec - Nieuwjaarszingen

Iedereen in onze dorpen weet toch wel wat er te doen is? Dat geldt voor een heleboel (nieuwe) bewoners niet. Vandaar dit overzicht. Maar eigenlijk handig voor iedereen. Weet u nog evenementen of andere activiteiten die er nog niet bij staan? Of die extra worden georganiseerd? Laat even weten.

Bibliotheek Alphen-Chaam

Er is in de gemeente Alphen-Chaam een bibliotheek, op Gilzeweg 12 in Chaam. Het lidmaatschap van de bibliotheek is gratis.

Van 9 t/m 18 april 2022 is het boekenweek. Deze keer is het een ode aan de eerste liefde. Dit thema wordt in bibliotheek Alphen-Chaam, Gilzeweg 12 in Chaam, ook in het zonnetje gezet. 

In de bibliotheek kun je elke maandagochtend van 11-12 uur ook terecht met vragen over smartphone, tablet of laptop (zogenaamd digitaal loket). Donderdags van 12.30 - 13.30 op even weken houdt Juun de Boer een zgn. Taalhuis voor mensen die problemen hebben met taal en/of rekenen.

Zie website bibliotheek  Zie Facebook bibliotheek

Weekmarkt Galder: 's woensdags 14:00 - 17:45 uur

Iedere woensdag van 14:00 - 17:45 uur staat er een weekmarkt in Galder, bij de oude school: kruising Sint-Jacobsstraat, Galderseweg en Ballemanseweg. Zie de weekmarkt facebookpagina. Momenteel staat er aleen nog: vishandel J&M Van de Geest (Spakenburg). Twee anderen staan er niet meer (aardappelen/groente/fruit Van Solinge en biologische horeca slager)/(Breda)

Afvalkalender Alphen-Chaam

Dienstregeling openbaar vervoer

Dienstregeling Openbaar vervoer: binnen 20 minuten met de bus naar Breda met lijn 6 van Arriva. 

Lees meer...  

Op zaterdag en na 19:00 uur rijdt er geen bus meer (vanaf 9 jan. 2022)

Na 6 juli 2025 rijdt er helemaal geen bus meer, als de aanbesteding door de provincie Noord-Brabant niet wordt aangepast. 

Opstapbus ABC

Er is een opstapbus voor de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau (ABC). Deze is toegankelijk voor iedereen van 55+ en minder validen van alle leeftijden. Men wordt thuis opgehaald en naar de afgesproken plaats gebracht. Bel 06-53303575 of mail info@opstapbusabc.nl    Zie hier de website.

Boeken lenen uit de 'dorpsboekenkast'

De dorpsboekenkast bestaat uit overtollige boeken ingeleverd door mensen uit Galder en Strijbeek. U kunt ze gratis en voor niets meenemen om thuis te lezen. Kom eens een kijkje nemen in de huiskamert van de Leeuwerik.

Voor Iphone en Ipad gebruikers

Voeg website www.galder-strijbeek.nl toe aan het beginscherm !

Ga naar safari   type: www.galder-strijbeek.nl +    en voeg toe   

Thebe

Ledenvereniging Thebe Extra is altijd dichtbij. De vele diensten en producten (mét kortingen), de spreekuren van de ledenconsulenten (ook voor langer thuis wonen), de lokale initiatieven waarmee wij samenwerken, evenementen en voorlichtingen: er is altijd wel iets bij u in de buurt te vinden. Het lidmaatschap kost slechts € 16 per jaar.