Ganzenvenloop Galder “Back on Track”

De traditionele Ganzenvenloop in Galder is dit jaar op 25 juni en wordt gecombineerd met een ander evenement, de Galderse kermis.

Weer organiseren

Medeorganisator Ganzenvenloop Gys Nijeholt (Foto Jan Scheepers)We spreken met Gys Nijeholt. Hij is mede-organisator van de Ganzenvenloop, samen met Charl van Kuijck en Ine van den Wijngaard. Gys is zelf een fanatieke loper en zit in het bestuur van de Loopgroep Galder. Charl is de kartrekker van de Ganzenvenloop; hij heeft daar al vele jaren ervaring mee. En Ine vormt de link met de organisatie van de kermis.

Vanwege corona was de laatste loop in september 2019. Het gekozen thema ‘Back on Track’ verwijst naar het opnieuw opstarten en de ambitie om een mooi aantal deelnemers binnen te krijgen. Gys: “We mikken op 200 plus deelnemers; daar willen we in ieder geval naar toegroeien.”

Voor 2022 is besloten om dit jaarlijkse sportevenement samen met de Kermis te houden, op zaterdag 25 juni. “Zo delen we de organisatorische lasten, zoals EHBO en geluid. En is de vergunning samen geregeld. Zo hebben we ook de gezelligheid van elkaar.”

Kinderloop en Trailrun

Gelopen wordt in Galders landelijke omgeving inclusief een stuk bos, in de buurt van het Ganzenven, vandaar de naam. Startpunt is dorpshuis de Leeuwerik. Op 25 juni wordt om 14:00 uur gestart met een Kinderloop van 500 meter voor kinderen t/m 8 jaar. Daarna, om 14:15 uur, lopen de kinderen van 9 t/m 15 jaar een afstand van 1000 meter. Om 15:00 uur start de ‘Trailrun’. Daarvoor is een parcours uitgezet van 3,3 km. Je kunt dan zelf kiezen of je de ronde 1, 2 of 3 keer loopt. Meedoen aan de Kinderloop kost €2 en aan de Trailrun €5.

Gys: “We hebben nu voor het eerst ook een voorinschrijving”. Dat kan tot 24 juni via inschrijven.nl. Op die website staan veel evenementen, waar lopers naar kijken. Daarmee bereik je ook lopers van wat verder weg. Inschrijven op de dag zelf kan ook tot een half uur voor de start, tegen contante betaling.

Extra promotie

Om het gewenste aantal deelnemers te halen, wordt de zichtbaarheid vergroot. Naast dit artikel in Ons Weekblad, worden social media gebruikt, zoals website en facebook. Ook worden in Galder en Strijbeek promotieflyers in de brievenbus gestopt. Deze worden ook achtergelaten bij verenigingen en sportwinkels. Verder wordt verwacht dat inschrijven.nl ook extra deelnemers genereert.

Om uit de kosten te komen, zijn bedrijven welkom om sponsor te worden. Ze krijgen dan een naamvermelding. De naam van Puur kinderopvang is aan de kinderloop verbonden.

Vrijwilligers maken het

Tijdens de Ganzenvenloop zijn veel vrijwilligers nodig voor de ondersteuning. “Zo moeten er mensen in het bos staan, bij de administratie, bij de start dingen regelen en kinderen opvangen. Een dergelijk evenement is alleen mogelijk door de inzet van al deze mensen". Fijn dat we die vrijwilligers hebben.

JAN SCHEEPERS

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail