Club Oude Motoren Galder

In 1984 is in Galder de club Oude Motoren Galder (OMG) opgericht. De clubleden delen hun passie voor oude motoren. Oud is dan van ongeveer 1920 tot 1950.

Martin Schutte heeft daar destijds het initiatief voor genomen. Al snel bleken meerdere motorfanaten uit Galder geïnteresseerd, maar ook uit België sloten leden zich aan bij de club. Het clubhuis werd café Leijten (bij Leentje en Kees). Toen dit café sloot, werd het clubhuis café Het Knooppunt. Nu heet dit café Het Wapen van Galder. 

De een koopt een gerestaureerde motor; de ander maakt zelf van “oud roest” een prachtige glimmende en goed lopende motor. Sommige Leden maken zelf onderdelen op draai- en freesbank en lopen beurzen af om de benodigde originele onderdelen te vinden. Vaak gaat de gerestaureerde motor dan thuis in het “museum”, omdat men er geen afscheid van kan nemen. En dan volgt weer een nieuw project.

De leden maken samen toertochten door heel het land, geven shows bij evenementen en houden jaarlijks een feestavond. Dat de motoren in goede conditie zijn, bewijst wel dat toen de pechbus gestolen was, ze lang zonder bezemwagen hun tochten reden. 

Liefhebbers met een oude motor zijn van harte welkom bij club Oude Motoren Galder.

Meer info en foto’s op: www.bevemo.nl/OMGalder (Gesprek door Frans Goethals)

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail

Wat is er te doen?

Kijk in onze agenda. Wij gebruiken de agenda van Alphen-Chaam.

Organiseert uw vereniging een activiteit voor iedereen? Zet het dan zelf in de agenda.