• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Dorpsraad ontvangt Burgemeester en Wethouders

Op 7 juli zijn B en W op bezoek geweest om met de Dorpsraad van gedachten te wisselen. Voor de Dorpsraad staat de leefbaarheid van Galder en Strijbeek centraal.

Lees meer

Viering naamdag Sint Jacobus in Galder

Op zondag 23 juli om 19:00 uur wordt in de Sint Jacobskapel een Eucharistieviering gehouden ter ere van Sint Jacobus. Belangstellenden zijn welkom.

Lees meer

Zomeravond jeu de boules

Op donderdagavond 15 juni is de Seniorenvereniging Galder-Strijbeek van start gegaan met zomeravond jeu de boules. Je hoeft geen lid te zijn om mee te doen.

Lees meer

Kunst- en cultuurroute ook in 2023

Bij de route op 17 september staat het thema ‘muziek’ centraal. Werkgroep kunst- en cultuurroute stelt een mooie route op.

Lees meer

Galderse kermis 24 en 25 juni 2023

Naast de kermisattracties zijn er feestelijke activiteiten. Lees de programma folder. Of geef je op voor de activiteiten via een link.

Lees meer

Openbare vergadering Dorpsraad

De Dorpsraad heeft op 15 mei een openbare vergadering gehouden. Daarbij waren ruim 70 inwoners van Galder en Strijbeek aanwezig. De presentaties  kunnen op deze website worden bekeken.

Lees meer

Misdaad Anoniem

Vermoed u iets over een criminele activiteit? Maar wilt, durft of kunt u niet naar de politie? Neem dan contact op met onafhankelijke stichting Misdaad Anoniem.

Lees meer

Fietsclub Kees van Boxel fietst weer elke week

Nu de winter voorbij is, rijdt de plaatselijke fietsclub vanuit Galder iedere zondagsochtend een ronde. Aansluiten kan.

Lees meer

Loopgroep Galder start opbouwgroep

De Loopgroep Galder start met een opbouwgroep onder leiding van een nieuwe trainer. Het is nu dus een goed moment om met hardlopen te beginnen.

Lees meer

Culturele middag Senioren Vereniging was groot succes

Op 19 maart heeft Senioren Vereniging Galder-Strijbeek een cultureel programma gehouden in Dorpshuis de Leeuwerik. De opkomst was heel groot. Lees verder en kijk de foto's.

Lees meer
124678910Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale nieuws

 

 

 

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail