Eten & Drinken

Café 't Hemeltje

't Hemeltje is een dorpscafé waar iedereen welkom is. Uitbaters zijn Angelique en Martin van Hees. Het café is gelegen vlakbij de Galderse Meren en het Mastbos op een unieke locatie langs diverse fietsroutes en wandelroutes. Je kan er prima een hapje eten; ze hebben leuke menu's. Ze hebben ook een ruim terras, waar je heerlijk kunt genieten van een kop koffie of iets anders. Ook is er een cafetaria en een feestzaal. Voor de kinderen is er een speeltuintje aanwezig waar zij zich heerlijk kunnen vermaken. Lees meer.

De smokkelaar

De Smokkelaar, waar je bourgondisch kan genieten, ligt in het midden van een prachtig natuurgebied met vennen, heide en bos. Een uitgelezen locatie voor wandelaars, fietsers, ruiters en andere recreanten om wat te drinken en/of te eten in een schitterend gerenoveerde boerderij uit 1936. Het 200 m2 grote terras biedt veel ruimte en een fraai uitzicht op de omliggende natuur. Buiten zijn fraaie houten elementen geplaatst waar kinderen zich volop kunnen vermaken. Ook is er een dierenverblijf met schapen en geiten. Lees meer...

Hof Oud Strijbeek

Gelegen in  Strijbeek vindt u het prachtige restaurant “Hof Oud Strijbeek. Geniet van de mooiste wereldgerechten in dit restaurant met tuinterras midden in de gemoedelijke omgeving van het Brabantse Strijbeek. Voor lunch, diner, borrel, bruiloften, feesten of vergaderen. Of je nu op de fiets aan komt waaien, met een bus vol (bruilofts-)gasten bent óf gewoon samen met vrienden het leven wilt proeven; wees welkom in het volledig gerenoveerde hof. Lees meer...

Camping de Klompenboom

Op de camping kun je niet alleen camperen maar ook wat drinken en een hapje eten. Lees meer...

Wijnproeverij  d’Heerstaayen

Onder witte parasols en bomen vol lampionnen wordt voor u een wijnproeverij of een high tea georganiseerd.Wat is er romantischer dan trouwen bij de grote open haard in de Orangerie, of buiten onder de oude dakplataan. Ook is het mogelijk om de huwelijksceremonie in de tuin te laten plaatsvinden. Bijvoorbeeld in de boomgaard of op het grote grasveld achter de oude boerderij met uitzicht over het natuurgebied. De prachtig aangelegde tuin met verrassende doorkijkjes leent zich uitstekend voor sfeervolle fotoreportages.   Lees meer... 

Overnachten

Camping de Klompenboom Lees meer

B&B Strijhoeve Lees meer...

B&B Hof van Strijbeek Lees meer...

B&B Sleep en go Lees meer... 

B&B Slapen op 16. Lees meer...

’t Hemeltje is er voor iedereen

Café bij entree van Galder vernieuwd en heropend

Het café op Galderseweg 18 in Galder is weer open. Angelique en Martin van Hees zijn de nieuwe uitbaters van ’t Hemeltje, zoals zij het café hebben genoemd. Ze zijn met veel enthousiasme aan de slag gegaan. En hebben al veel positieve reacties gekregen. Tijd voor een gesprekje.

Geopend

Burgemeester Lieke Schuitmaker verrichte de feestelijke opening op 2 september. Er waren ruim 400 belangstellenden om Martin en Angelique veel succes te wensen. Het is vooral fijn om weer een ouderwets café te hebben in Galder, dat er voor alle mensen wil zijn.

Kennismaking

Angelique en Martin van Hees zijn wel bekend met de horeca. Ze hebben een aantal frietwagens en verzorgen ook de catering van bedrijfsfeesten en andere evenementen. Angelique en Martin wonen in Oosterhout. Trots verhalen ze over hun grote gezin met acht kinderen en hun vijf kleinkinderen. Ze vertellen dat kinderen en vrienden, net als zij met veel plezier, meehelpen in het bedrijf.

Nieuwe start

Het café staat op de hoek van de Galderseweg en de Sint Jacobstraat, naast de Sint Jacobskapel. Het café staat er al heel lang en heeft verschillende namen gehad. Als laatste Wapen van Galder en daarvoor Knooppunt Galder. Het is nu genoemd naar het café dat haar opa en oma hadden in Oosterhout, vertelt Angelique. Voor hun beiden was het beginnen van een café een lang gekoesterde droom. Ze kwamen hier toevallig langs en waren meteen verkocht.

Martin vertelt graag wat ze willen zijn: “Een ouderwets dorpscafé waar iedereen welkom is.” De term bruin café hanteren ze liever niet. Angelique: “Iedereen moet hier gewoon een huiskamergevoel krijgen, van jong tot oud.” Ook verenigingen zijn van harte welkom.

Café, terras en feestzaal

De vorige uitbaters hadden de zaak ingericht als restaurant, waarmee de caféfunctie werd verlaten. Het café is nu weer helemaal terug. Het viel ze nog niet mee om het biljart terug te vinden. Nu staat het weer prominent op zijn originele plaats, helemaal gereviseerd. Ook het dartbord is weer opgehangen. En de barkrukken staan er weer. De bar is zelfs wat doorgetrokken.

Naast het café wijst Martin op het terras dat ook onder handen is genomen. Bij ons gesprek zaten daar, al voor openingstijd, langsrijdende fietsers klaar voor een welverdiend kopje koffie.

Er is ook nog een grote feestzaal. Die is netjes opgeknapt. De eerste inschrijvingen om daar gebruik van te maken zijn al binnen.

Naast het drinken van een warm of koud drankje, kan er in het café of op het terras ook gegeten worden. Er is een borrelkaart en een lunchkaart.

Ambitie is om in de winter op bijvoorbeeld woensdagsavonds een diner te gaan verzorgen, elke keer met een ander thema. Daarvoor moet dan wel worden ingeschreven.

Ook cafetaria

Angelique vertelt dat de cafetaria naast het café vanaf 3 november weer opengaat. Ze gaan dan ook diverse soorten ijs verkopen. Eerst wil Martin de apparatuur nog vervangen. Je kan ‘t cafetaria straks gewoon binnenlopen en “ouderwets” ter plaatse bestellen. Verder komen er tafeltjes en stoeltjes te staan, zodat je ook even kan zitten.

Samenwerken

Martin en Angelique vertellen dat ze heel graag samenwerken en activiteiten in samenspraak doen. Ze bedoelen dan met de buren, overige bewoners en verenigingen en ook andere horeca in de omgeving. Zo hebben ze al meegedaan met de kindervakantieweek.

Hoewel ze hulp krijgen van hun kinderen en vrienden, kunnen ze meer personeel wel gebruiken dat breed inzetbaar wil zijn en bereid is om dingen te leren.

Openingstijden

Woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 14:00 tot 22:00 uur.

Zaterdag en zondag vanaf 09:30 tot 22:00 uur.

Smokkelaartje is Smokkelaar geworden

Smokkelaartje is Smokkelaar geworden

William en Jolein van de Kasteele zijn samen met hun dochter Sterre in maart begonnen met restaurant De Smokkelaar op Goudbergseweg 8 in Strijbeek. Met de nieuwe naam is ook gestart met een nieuwe formule. Het is geen pannenkoekenrestaurant meer, maar een restaurant met een bistrokaart voor lunch, borrel en diner.

Kennismaking

We praten met William en Sterre van de Kasteele. Zij komen uit een horecafamilie uit Oud Gastel. Sterre is daarvan al de vijfde generatie. Eerder waren William en zijn vrouw Jolein eigenaar van de ‘3 Musketiers’ in Zevenbergen. Na zestien jaar hadden ze dat verruild voor een hotel in Tirol; dat hebben ze vijf jaar gedaan. Sterre heeft in Oostenrijk ook de hotelschool gevolgd.

Terug in Brabant is de familie Van de Kasteele op zoek gegaan naar een geschikte horecalocatie in het buitengebied, zoveel mogelijk in de natuur. Dat is goed gelukt, want veel mooier vind je niet. De locatie is een voormalige boerderij uit 1936 die in 2012 is verbouwd tot horecagelegenheid. Met de eigenaar van het voormalige ‘Smokkelaartje’ kon een deal worden gemaakt voor een overname.

Nieuwe naam

De naam is nu Smokkelaar. William vindt die naam “passend en krachtig”. Daarmee wil hij aangeven dat het als horecalocatie wat volwassener is geworden, met een andere menukaart. De naam Smokkelaar duidt op de historie van de Strijbeekse heide, waar vroeger werd gesmokkeld. Restaurant de Smokkelaar is aangesloten bij Toerisme de Baronie en biedt een zogenaamde Baroniepoort, die toegang geeft tot het Strijbeekse heidegebied. Van daaruit vertrekken diverse wandelroutes, waaronder het bekende Smokkelpad van acht kilometer. Dat pad loopt over de Strijbeekse heide en langs het fraaie Goudbergven, dat tussen een paraboolduin van vijf meter hoog ligt. Na het oversteken van de Strijbeekse Beek, die de grens markeert, kom je in Domeinbos De Elsakker.

Nieuwe formule

William laat graag zien welke aanpassingen er al zijn gedaan. Zo heeft hij de entree, wat een zandpad was, laten bestraten. Daarmee is de toegang gemakkelijker en duidelijker, ook vanaf de ruime parkeerplaats. Verder is er een nieuw logo gemaakt en er wordt een nieuwe website gebouwd.

Binnen zijn er nu 115 zitplaatsen en buiten op het terras 100. Er zijn verder picknickbanken, een speelweide en dieren. In de enkele weken dat de Smokkelaar nu open is, hebben ze al veel bezoekers gehad. “Met Pasen was het helemaal vol”. Naast veel bezoekende wandelaars, fietsers en ook motorrijders, hebben al ze al een huwelijksfeest mogen verzorgen, verjaardagen en kinderfeestjes, met smokkelspeurtocht.

Bourgondisch

William en Sterre vertellen veel belang te hechten aan de kwaliteit van het eten. De ingrediënten die ze gebruiken zijn altijd vers. Ook werken ze graag met streekproducten. Daarvoor zijn ze nog een netwerk aan het opbouwen. Verder werken ze graag samen met bedrijven in de toeristische sector, zoals B&B’s en andere lokale ondernemers. Lekker eten en drinken staat voorop, maar wel laagdrempelig: echt Bourgondisch kunnen genieten.

De Smokkelaar heeft ongeveer 15 personen in dienst. William vindt het belangrijk om zelf ook altijd aanwezig te zijn. Als het nodig is, springt Jolein bij. William’s missie is vooral dat de gasten zich thuis voelen en het gevoel hebben dat ze kunnen genieten. “Wij zijn Brabanders. En zien ook de behoefte van andere Brabanders; die willen in de watten worden gelegd. En daar spelen wij op in.”  

Angelique en Martin van Hees in hun café 't Hemeltje

 

Het Smokkelaartje achterzijde

 

Henri en Jolanda Brouwers in Hof Oud Strijbeek