• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Sinterklaas in Galder

Dit jaar is alles anders, ook het Sinterklaasfeest. Gelukkig kwam Sinterklaas ook wel naar Galder, maar ook hij heeft met zijn Pieten rekening moeten houden met Corona.

Lees meer

Markdal en Werkgroep Strijbeek

In het kader van het Markdal wordt voor Strijbeek een bestemmingsplan opgesteld. Daarvoor komt ook een Werkgroep Strijbeek. Lees hoe aan te melden en de situatie Vereniging Markdal. 

Lees meer

Zonnebloem in corona-herfsttijd

De mogelijkheden zijn in coronatijd beperkt. Maar de activiteiten van de Zonnebloem zijn des te belangrijker nu. Vrijwilligers zijn ook welkom.

Lees meer

Sinterklaas in Galder

Dit jaar is er helaas geen Sinterklaas optocht. Maar gelukkig is er een ander plan voor 14 november. Schrijf je even in; dan blijf je op de hoogte.

Lees meer

Dorpsquiz Maerkrattenland 2021

Carnaval 2021 in het Maerkrattenland gaat helaas niet door. Maar er is gelukkig wel een dorpsquiz: op vrijdag 22 januari 2021. Opgeven kan tot 11 november.

Lees meer

Herfstattentie Zonnebloem UGS

Zonnebloem Afdeling Ulvenhout-Galder-Strijbeek denkt in de coronatijd extra aan hun gasten en brengt ze een mooie herfstattentie.

Lees meer

De bus in Galder gaat mogelijk verdwijnen

Mogelijk gaat buslijn 6 komende jaren verdwijnen en komt daarvoor een hubtaxi in de plaats. De Dorpsraad wil de bus graag houden; zie briefwisseling met de Provincie. En neem vaker de bus!

Lees meer

Zonnebloemgasten krijgen appeltaart

Het is van 1 tot en met 8 oktober 2020 de week van de eenzaamheid. Reden voor de Zonnebloem om iets extra’s te doen met hulp van de supermarkt.

Lees meer

Gebiedsvisie: 'Visie op Strijbeek' in de maak

De gemeente doet dit samen met bewoners en ondernemers van Strijbeek en Vereniging Markdal. Informatieavond is 3 sept. 19:30 uur in de Leeuwerik. Aanmelden verplicht.

Lees meer

Eerste Effe Buurten op 8 sept. slaat aan. Wordt vervolgd!

Iedereen is welkom bij Effe Buurten door gemeente en KBO. Dinsdag om de 2 weken van 13:30-16:00 uur in de Leeuwerik. Kom op 22 sept!

Lees meer
245678910Last

Corona maatregelen

We hebben een pagina toegevoegd voor de Corona-maatregelen in Galder en Strijbeek. Hebt u (nieuwe) informatie? Laat het ons weten. Zie Corona-pagina

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail

Wat is er te doen?

Kijk in de agenda van onze gemeente Alphen-Chaam. 

Organiseert uw vereniging een activiteit voor iedereen? Zet het dan zelf in de agenda.

Laatste nieuws

  
            Galder                     Strijbeek

Nuttige links

Gemeente Alphen Chaam

De Leeuwerik

Ons Alphen Chaam

Brabant

Kleine Kernen

De Baronie

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Meest bekeken

Het verhaal van Sjoke Jansen uit Strijbeek is het meest bekeken. Ruim 20.000 mensen lazen het verhaal van Sjoke en bekeken de video.