• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Optocht Maerkratten 21 maart afgelast

De optocht van de Maerkratten die was verplaatst naar 21 maart 2020 is afgelast vanwege de maatregelen rond het Corona-virus.

Lees meer

Agenda van Galder-Strijbeek

We hebben de dorpsagenda ondergebracht bij de mooie omgeving die de gemeente daarvoor heeft ontwikkeld. Dan kunnen we tevens zien wat er in de andere dorpen gebeurt.

Lees meer

Maerkratten carnaval 2020

Het programma van het carnaval in Galder-Strijbeek staat in onze agenda en op de site van de Maerkratten. Ook is er weer een fraai carnavalsblad, te verkrijgen bij de Leeuwerik.

Lees meer

Informatie over ontwerp Markdal

Vereniging Markdal en Waterschap Brabantse Delta heeft op 17 februari een informatiebijeenkomst gehouden in de Leeuwerik.  Lees BN De Stem.

Lees meer

Zonnebloem luncht bij Golden Rose

Op woensdag 12 februari 2020 heeft de Zonnebloem Afdeling Ulvenhout-Galder-Strijbeek 37 gasten met een lunch verwend. Daarvan is een verslag met foto's gemaakt.

Lees meer

Website Galder-Strijbeek is vernieuwd

De onderliggende programmatuur was aan vervanging toe. Ook is de vormgeving gemoderniseerd. Verder hebben we een andere provider en is onze website weer beveiligd.

Lees meer

Kapschuur bij entree van Galder

Sinds juni 2019 staat er een kapschuurtje bij de entree van Galder (tegenover het Wapen van Galder). Er hangen nu ook informatieborden in. Lees over hoe en wat.

Lees meer

Dorpsquiz 2020: weer een schot in de roos

Op vrijdag 31 januari 2020 werd voor de 10e keer de Dorpsquiz gehouden, als voorbereiding op het Maerkratten carnaval.

Lees meer

Sint bezoekt Galder

Op zaterdag 16 november 2019 kwam Sinterklaas aan in Galder. Terwijl de fanfare vrolijk aan het spelen was, gebeurde er plotseling iets.  Zelfs de brandweer moest eraan te pas komen.

Lees meer

Dienstverlening gemeente dichtbij.

De dienstverlening in de Leeuwerik wordt voortgezet. Elke eerste dinsdag van de maand van 16.00 uur tot 19.00 uur kunt u daar terecht om zaken met de gemeente te regelen. Voor 2019 zijn dit dus...

Lees meer
First1617181921232425Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale nieuws

 

 

 

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail