• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Zonnebloem luncht bij Golden Rose

Op woensdag 12 februari 2020 heeft de Zonnebloem Afdeling Ulvenhout-Galder-Strijbeek 37 gasten met een lunch verwend. Daarvan is een verslag met foto's gemaakt.

Lees meer

Website Galder-Strijbeek is vernieuwd

De onderliggende programmatuur was aan vervanging toe. Ook is de vormgeving gemoderniseerd. Verder hebben we een andere provider en is onze website weer beveiligd.

Lees meer

Kapschuur bij entree van Galder

Sinds juni 2019 staat er een kapschuurtje bij de entree van Galder (tegenover het Wapen van Galder). Er hangen nu ook informatieborden in. Lees over hoe en wat.

Lees meer

Dorpsquiz 2020: weer een schot in de roos

Op vrijdag 31 januari 2020 werd voor de 10e keer de Dorpsquiz gehouden, als voorbereiding op het Maerkratten carnaval.

Lees meer

Sint bezoekt Galder

Op zaterdag 16 november 2019 kwam Sinterklaas aan in Galder. Terwijl de fanfare vrolijk aan het spelen was, gebeurde er plotseling iets.  Zelfs de brandweer moest eraan te pas komen.

Lees meer

Dienstverlening gemeente dichtbij.

De dienstverlening in de Leeuwerik wordt voortgezet. Elke eerste dinsdag van de maand van 16.00 uur tot 19.00 uur kunt u daar terecht om zaken met de gemeente te regelen. Voor 2019 zijn dit dus...

Lees meer

Inleveren snoeihout.

Op zaterdag 26 oktober kunt u tussen 09.00 uur en 13.00 uur gratis snoeihout inleveren in Strijbeek op het terrein van V.O.F. Kennes aan de Goudbergseweg 11.

Lees meer

Tonpraters avond 2019.

De Leeuwerik organiseert dit jaar weer een avond met tonpraters. Op vrijdag 8 november gaat om 19:30 uur de deur open. Entree is € 10 (€ 8 in voorverkoop).

Lees meer

Winterfair.

Het Brei en Haakkaffee Galder organiseert op zondag 10 november 2019 van 13:00 tot 17:00 uur de Winterfair Galder in de Leeuwerik. De fair voor unieke cadeautjes en gezelligheid. De...

Lees meer

Voor de kinderen.

Sint en zijn Pieten brengen op zaterdag 16 november een bezoek aan Galder, Strijbeek en Meersel-Dreef. Lieve jongens en meisjes, komen jullie met jullie papa’s, mama’s,...

Lees meer
First1617181921232425Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale nieuws

 

 

 

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail