• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Nader bekeken - club Oude Motoren Galder

We zijn begonnen met een nieuwe rubriek: "Nader bekeken", op basis van korte gesprekjes met verenigingen. Als eerste is aan de beurt: club Oude Motoren Galder. 

Lees meer

Buurt bite voor inwoners op 8 juli

Op woensdag 8 juli is er weer een buurtbite bij Hof Oud Strijbeek voor de inwoners. Op donderdag 16 en vrijdag 17 juli is er voor de liefhebbers een Green Egg avond. Reserveren kan.

Lees meer

BBQ voor de inwoners Galder-Strijbeek op 9 juli

Het Wapen van Galder organiseert op donderdag 9 juli een √©√©nmalig Galderse & Strijbeekse Barbecue feest. Er is ruimte voor 70 gasten. Inschrijven is verplicht.   

Lees meer

Van 'intelligente lockdown' naar 'ruimte met regels'

Per 1 juli 2020 wordt een grote stap vooruit gezet in de corona-aanpak. Wel blijft de 1,5 meter afstand bestaan. Wat betekent dat voor ons?

Lees meer

Ondernemersvereniging Galder-Strijbeek

Galder en Strijbeek hebben weer een ondernemersvereniging. Die hebben nu een eigen webpagina, met ondermeer gegevens van de 57 deelnemende bedrijven.

Lees meer

Kijk eens op OnsAlphenChaam.nl

De website van OnsAlphenChaam wordt steeds nuttiger. Zo is er een 'elkaar helpen' functie, voor vraag en aanbod van vrijwilligers.

Lees meer

Vrijwilligerswerk in coronatijd

De maatregelen rondom het coronavirus versoepelen; daardoor kunnen steeds meer vrijwilligersactiviteiten weer starten. Daarvoor bestaat, ook voor verenigingen, een goede...

Lees meer

Herbenoeming burgemeester Minses

Onze burgemeester van Alphen-Chaam Joerie Minses is door de gemeenteraad aanbevolen voor herbenoeming voor de komende 6 jaar. 

Lees meer

Hoe gaat het met de glasvezel?

Het glasvezelnetwerk Van Midden-BrabantGlas is bijna afgerond. Het werkt uitstekend en de kosten zijn gunstig. Een (brand) alarm is ook nuttig. Een goed moment om mee te doen?

Lees meer

Nu ook slager op weekmarkt Galder

Er staan nu drie kramen op de woensdagmiddag. Naast de viskraam en groente/fruit-kraam nu ook een biologische slager. Kijk ook eens op onze Service-punt pagina. 

Lees meer
First1314151618202122Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale nieuws

 

 

 

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail