• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Maerkratten DorpsQuiz 2021: Online ook fijn!

Ondanks de corona ging de 11e DorpsQuiz Galder, Strijbeek en Meersel-Dreef toch door. Aan de on-line versie van dit Maerkratten evenement deden zelfs 38 teams mee.

Lees meer

Kerst kistjes collage

Het spontane idee en de oproep van Ria Goethals in deze tijd van corona-lockdown heeft ruim gevolg gekregen in Galder. Kijk naar een mooie fotocollage van onze kistjestocht.

Lees meer

Kistjestocht staat in BN DeStem

De Galderse kerst-kistjestocht heeft de krant gehaald. Er staat een leuk artikel op de website van BN De Stem.

Lees meer

Nieuw Joarke Ouwe 2020

De Dorpsraad heeft navraag gedaan. Nieuw Joarke Ouwe kan met corona-beperkingen doorgaan. Zo wordt alleen aangebeld bij huizen met een kaartje “Zangers welkom”. 

Lees meer

Kabouterbos in de Leeuwerik

Voor de Dorpsquiz van De Maerkratten moesten door de deelnemers kabouters worden gemaakt. Die zijn nu te bewonderen, door het glas van de huiskamer in de Leeuwerik.

Lees meer

KBO Kerst Nieuwsbrief

KBO Galder-Strijbeek heeft voor haar leden een Kerst Nieuwsbrief uitgebracht. Het is ook voor anderen de moeite waard om te lezen.

Lees meer

Zonnebloem in corona-Kersttijd

Kerstuitjes zitten er in de corona-tijd helaas niet in. De Zonnebloem UGS heeft iedere zonnebloemgast een leuk kerstboompje gebracht, met dank aan een gulle gever. 

Lees meer

Een “kistjestocht” i.p.v. een lichtjestocht

Ria Goethals is met een prima idee gekomen om in deze coronatijd ons dorp met Kerst wat op te fleuren en toch samen iets te doen, met en voor elkaar. Meedoen!

Lees meer

Sinterklaas in Galder

Dit jaar is alles anders, ook het Sinterklaasfeest. Gelukkig kwam Sinterklaas ook wel naar Galder, maar ook hij heeft met zijn Pieten rekening moeten houden met Corona.

Lees meer

Markdal en Werkgroep Strijbeek

In het kader van het Markdal wordt voor Strijbeek een bestemmingsplan opgesteld. Daarvoor komt ook een Werkgroep Strijbeek. Lees hoe aan te melden en de situatie Vereniging Markdal. 

Lees meer
First1112131416181920Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale nieuws

 

 

 

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail