• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Wij werken samen met OnsAlphenChaam.nl

Op die website staat ook voor de bewoners van Galder-Strijbeek nuttig informatie. En je kunt er zelf ook gemakelijk iets opzetten. Doet u ook mee?

Lees meer

Vrijwilligers gezocht in Galder

Vrijwilliger gezocht om een keer in de week te wandelen / sjoelen met mevrouw in Galder. Of kippetjes te voeren met andere mevrouw in Galder. Ook RKVV Gesta zoekt vrijwilligers.

Lees meer

Wegverbredingsproject A58

InnovA58 noemt Rijkswaterstaat het verbredingsproject A58 (o.m. tussen knooppunt Galder en Sint-Annabosch). Er is een eerste nieuwsbrief. Abonneren is ook mogelijk.

Lees meer

Provincie neemt beheer Stichting Markdal over

Noord-Brabant vult de financiƫle tekorten aan, die zijn ontstaan bij de bouw van de Markhoeve. Daarmee komt het stichtingsbestuur onder provinciaal toezicht.

Lees meer

Actie aansluiting op glasvezel kom Galder in september

Midden-BrabantGlas houdt een jaarlijkse actie voor bewoners van de kom van Galder, die aangesloten willen worden voor een gereduceerd tarief. Opgeven kan.

Lees meer

Een kijkje in een bijenstal op zondag 11 juli

Op zondag 11 juli tussen 10 en 16 u geeft imkervereniging Ulvenhout-Galder je een inkijkje in het leven van wilde bijen en honingbijen. Je bent van harte welkom.

Lees meer

KBO activiteiten in nieuwsbrief juni-juli

Gelukkig mogen activiteiten weer. KBO biedt een mooi programma aan, ook voor niet-leden. Ga ook eens naar Effe Buurten in de Leeuwerik 29 juni, 13 juli en 27 juli van 13-16 uur!

Lees meer

De Leeuwerik zoekt een nieuwe beheerder

Dorpshuis De Leeuwerik zoekt een enthousiaste en zelfstandige beheerder (m/v). Iets voor jou of weet je iemand?

Lees meer

Imkervereniging Sint Ambrosius 100 jaar

De imkervereniging Ulvenhout-Galder heeft in het jubileumjaar mooie artikelen gemaakt. Deze staan op een eigen webpagina. Andere verenigingen kunnen ook webruimte krijgen.

Lees meer

Archeologische beleidskaart Alphen-Chaam

De gemeente heeft een nieuwe archeologische beleidskaart. Die wordt gebruikt bij ruimtelijke ontwikkelingen. Ook in Galder en Strijbeek is veel gebied van archeologische waarde.

Lees meer
First910111214161718Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale nieuws

 

 

 

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail