• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Zonnebloemgasten krijgen appeltaart

Het is van 1 tot en met 8 oktober 2020 de week van de eenzaamheid. Reden voor de Zonnebloem om iets extra’s te doen met hulp van de supermarkt.

Lees meer

Gebiedsvisie: 'Visie op Strijbeek' in de maak

De gemeente doet dit samen met bewoners en ondernemers van Strijbeek en Vereniging Markdal. Informatieavond is 3 sept. 19:30 uur in de Leeuwerik. Aanmelden verplicht.

Lees meer

Eerste Effe Buurten op 8 sept. slaat aan. Wordt vervolgd!

Iedereen is welkom bij Effe Buurten door gemeente en KBO. Dinsdag om de 2 weken van 13:30-16:00 uur in de Leeuwerik. Kom op 22 sept!

Lees meer

KWF collecteweek 2020

Het KWF gaat de week 30 aug-5 sept. collecteren. Dit jaar geen collectebus, maar een flyer in de brievenbus waarmee u via QR code een donatie kunt geven. 

Lees meer

Effe buurten nu ook in Galder

KBO Galder-Strijbeek en de gemeente starten met wekenlijks "Effen Buurten" op dindag 8 september 13:30-15:00 uur in de Leeuwerik. Iedereen is welkom!

Lees meer

Nader bekeken - club Oude Motoren Galder

We zijn begonnen met een nieuwe rubriek: "Nader bekeken", op basis van korte gesprekjes met verenigingen. Als eerste is aan de beurt: club Oude Motoren Galder. 

Lees meer

Buurt bite voor inwoners op 8 juli

Op woensdag 8 juli is er weer een buurtbite bij Hof Oud Strijbeek voor de inwoners. Op donderdag 16 en vrijdag 17 juli is er voor de liefhebbers een Green Egg avond. Reserveren kan.

Lees meer

BBQ voor de inwoners Galder-Strijbeek op 9 juli

Het Wapen van Galder organiseert op donderdag 9 juli een √©√©nmalig Galderse & Strijbeekse Barbecue feest. Er is ruimte voor 70 gasten. Inschrijven is verplicht.   

Lees meer

Van 'intelligente lockdown' naar 'ruimte met regels'

Per 1 juli 2020 wordt een grote stap vooruit gezet in de corona-aanpak. Wel blijft de 1,5 meter afstand bestaan. Wat betekent dat voor ons?

Lees meer

Ondernemersvereniging Galder-Strijbeek

Galder en Strijbeek hebben weer een ondernemersvereniging. Die hebben nu een eigen webpagina, met ondermeer gegevens van de 57 deelnemende bedrijven.

Lees meer
First7891012141516Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale bladen

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail

Wat is er te doen?

Kijk in de agenda van onze gemeente Alphen-Chaam. 

Organiseert uw vereniging een activiteit voor iedereen? Zet het dan zelf in de agenda.