• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Burgemeester Breda opent expositie 100-jarige imkervereniging

Het museum van heemkundekring Paulus van Daesdonck in Ulvenhout heeft nu een tentoonstelling over 100 jaar imkervereniging St. Ambrosius Ulvenhout-Galder.

Lees meer

Op weg naar een kunstroute in Galder-Strijbeek in 2022

Wil Loermans lanceert als nieuwe cultuurambassadeur voor Galder-Strijbeek het idee voor een kunstroute. Hij vraagt om mee te denken.

Lees meer

Dorpsquiz 2022

Op 4 februari werd de Dorpsquiz gehouden. Het was de tweede keer digitaal i.v.m. de corona. Er deden liefst 37 teams mee. Lees hoe het is verlopen en kijk naar de uitslagen.

Lees meer

Aanleg windpark Galder

In week 6 start Pure Energy met de aanleg van 'Windpark Galder', bij knooppunt Galder en de Galderse Meren. Na aanleggen van zgn. parkwegen, begint het heien. 

Lees meer

Lokale correspondent Ons Weekblad

Galder-Strijbeek heeft een eigen correspondent gekregen voor Ons Weekblad. Jan Scheepers heeft die taak op zich genomen.

Lees meer

Nieuw jaorke ouwe in Galder

Ondanks corona kon het oudjaarszingen 2021/2022 toch doorgang vinden. Op het warmste oudjaar ooit kwamen de kinderen met groepjes langs de deuren in Galder.

Lees meer

Afhalen Leeuwerik blijft nog even

Vanwege corona is ons dorpshuis de Leeuwerik gesloten. Om met de kerst toch iets te kunnen aanbieden, was een kerstkraam neergezet. Met afhalen gaan ze voorlopig nog even door.

Lees meer

Kerst kistjestocht 2021

Bij een rondje lopen door Galder op de eerste kerstdag, kwamen we 60 kerstkistjes tegen. En ook een standje bij de Leeuwerik. Kijk naar de foto’s.

Lees meer

Nieuwsbrief KBO: kerstnummer

De KBO Galder-Strijbeek heeft een speciaal kerstnummer uitgebracht. Met kerstwensen van de voorzitter en de pastoor en leuke anekdotes.

Lees meer

Nieuw jaorke ouwe 2021

Met oudjaar komen de kinderen weer zingen. Maar er zijn wel regels. Zo bellen ze aan als dit papier bij de voordeur hangt. Folder wordt ook verspreid.

Lees meer
First7891012141516Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale nieuws

 

 

 

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail