• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Afhalen Leeuwerik blijft nog even

Vanwege corona is ons dorpshuis de Leeuwerik gesloten. Om met de kerst toch iets te kunnen aanbieden, was een kerstkraam neergezet. Met afhalen gaan ze voorlopig nog even door.

Lees meer

Kerst kistjestocht 2021

Bij een rondje lopen door Galder op de eerste kerstdag, kwamen we 60 kerstkistjes tegen. En ook een standje bij de Leeuwerik. Kijk naar de foto’s.

Lees meer

Nieuwsbrief KBO: kerstnummer

De KBO Galder-Strijbeek heeft een speciaal kerstnummer uitgebracht. Met kerstwensen van de voorzitter en de pastoor en leuke anekdotes.

Lees meer

Nieuw jaorke ouwe 2021

Met oudjaar komen de kinderen weer zingen. Maar er zijn wel regels. Zo bellen ze aan als dit papier bij de voordeur hangt. Folder wordt ook verspreid.

Lees meer

Ook kistjestocht Galder met Kerst 2021

Vorig jaar had Ria Goethals het idee om voor Kerst kistjes te maken, voor een "kistjestocht". Wegens groot succes, roept ze iedereen op om weer mee te doen.

Lees meer

Sint op 23 nov in de Leeuwerik

Sinkerklaas komt speciaal voor de kinderen van Galder, Strijbeek en Meersel-Dreef. Zorg dat je op zaterdag 13 nov. 14:00 uur bij de Leeuwerik bent.     

Lees meer

Nieuwsbrief KBO oktober

De oktober nieuwsbrief van de KBO is weer zeer lezenswaardig. Veel aciviteiten. En een leuk interview met de nieuwe beheerders van de Leeuwerik Esther en Ben.

Lees meer

Winterfair Galder in de Leeuwerik

Het Brei en Haakkaffee Galder organiseert op zondag 7 november 2021 van 13:00 tot 17:00 uur de Winterfair in de Leeuwerik. De fair voor unieke cadeautjes en gezelligheid. De entree is gratis.

Lees meer

De Zonnebloem Ulvenhout-Galder-Strijbeek: Eindelijk weer samen!

Na ruim anderhalf jaar kon de Zonnebloem op 5 oktober weer een uitje organiseren voor alle gasten. Mooie samenwerking met de KBO en Effe Buurten uit Galder.

Lees meer

Opstelling cultureel jaarplan Alphen-Chaam

Wil je meepraten over de invulling van de cultuurkalender en samenwerking in het culturele veld? Ga dan op 4 oktober 19:30 - 21:30 uur naar Cultureel Centrum Den Heuvel (Alphen).

Lees meer
First678911131415Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale bladen

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail