• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Koninklijke onderscheiding in Galder

Arinda Gommers-van den Wijngaart is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg dat op 24 april te horen van de burgemeester, die later ook nog langs kwam met bloemen.

Lees meer

Kerkdiensten via internet

Vanwege de Cornona-crisis is slechts een beperkt bezoek aan de kerk mogelijk. Veel kerken bieden een mogelijkheid om diensten via internet te volgen.

Lees meer

Bestrijding eikenprocessierups

De ABG gemeenten bestrijden de eikenprocessierups met een bacteriepreparaat (XenTari). Op een kaartje is te zien waar bestreden wordt. Rupsenoverlast kan ook worden gemeld.

Lees meer

Wegen in Galder en Strijbeek afgesloten vanwege werkzaamheden

De Markweg is op dinsdag 28 april afgesloten voor doorgaand verkeer; de Galderseweg van woensdag 29 april t/m vrijdag 1 mei 2020. 

Lees meer

Milieustraat open na afspraak

De milieustraat in Baarle-Nassau is open. Men werkt alleen op telefonische afspraak.

Lees meer

Aanbieden snoeihout i.v.m. gesloten milieustraat

De milieustraat in Baarle-Nassau blijft gesloten. Wel kan er snoeihout worden aangeboden op zaterdag 11 en 18 april in Strijbeek. 

Lees meer

Rommelmarkt 2020 afgelast

De organisatie van de Rommelmarkt en het Oldtimertreffen heeft  besloten om de Rommelmarkt en het Oldtimertreffen van 7 juni 2020 af te gelasten. 

Lees meer

Galderse kermis 2020 afgelast

Het bestuur van de Galderse kermis heeft besloten de kermis voor 2020 te annuleren. De reden is de onzekerheden rondom de Coronacrisis waarin we nu verkeren.

Lees meer

Grens Galder-Meerseldreef dicht

Vanwege het Coronavirus is het verkeer tussen BelgiĆ« en Nederland beperkt. Op kleinere wegen zoals bij Meerseldreef zijn containers geplaatst.  Wie mag er nog over de grens?

Lees meer

Bestellen bij horeca Galder en Strijbeek

In het kader van de Corona-crisis biedt de horeca in Galder en Strijbeek een alternatief aan. Maaltijden kunnen worden besteld en opgehaald en/of thuisgebracht.

Lees meer
First1415161719212223Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale nieuws

 

 

 

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail