• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Vrijwilligerswerk in coronatijd

De maatregelen rondom het coronavirus versoepelen; daardoor kunnen steeds meer vrijwilligersactiviteiten weer starten. Daarvoor bestaat, ook voor verenigingen, een goede...

Lees meer

Herbenoeming burgemeester Minses

Onze burgemeester van Alphen-Chaam Joerie Minses is door de gemeenteraad aanbevolen voor herbenoeming voor de komende 6 jaar. 

Lees meer

Hoe gaat het met de glasvezel?

Het glasvezelnetwerk Van Midden-BrabantGlas is bijna afgerond. Het werkt uitstekend en de kosten zijn gunstig. Een (brand) alarm is ook nuttig. Een goed moment om mee te doen?

Lees meer

Nu ook slager op weekmarkt Galder

Er staan nu drie kramen op de woensdagmiddag. Naast de viskraam en groente/fruit-kraam nu ook een biologische slager. Kijk ook eens op onze Service-punt pagina. 

Lees meer

Dorpsbier uit Strijbeek

Brouwerij De Pimpelmeesch gaat verhuizen van Chaam naar de Markhoeve in het Markdal. Een overeenkomst is getekend met Vereniging Markdal. Zie artikel uit Weekblad Nieuw Ginneken.  

Lees meer

KBO onderhoudt Isidorus

De KBO Galder-Strijbeek heeft aangeboden het groen van de Isidorus kapel te onderhouden. De tuinploegen doen de andere kapellen in Galder en Strijbeek ook al. Onze complimenten!

Lees meer

Strijbeekseweg dicht 2-5 juni

De fietspaden langs de Strijbeekseweg worden geasfalteerd. Dat duurt een maand. Van dinsdag 2 t/m vrijdag 5 juni is de Strijbeekseweg afgesloten voor al het verkeer.

Lees meer

Koninklijke onderscheiding in Galder

Arinda Gommers-van den Wijngaart is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg dat op 24 april te horen van de burgemeester, die later ook nog langs kwam met bloemen.

Lees meer

Kerkdiensten via internet

Vanwege de Cornona-crisis is slechts een beperkt bezoek aan de kerk mogelijk. Veel kerken bieden een mogelijkheid om diensten via internet te volgen.

Lees meer

Bestrijding eikenprocessierups

De ABG gemeenten bestrijden de eikenprocessierups met een bacteriepreparaat (XenTari). Op een kaartje is te zien waar bestreden wordt. Rupsenoverlast kan ook worden gemeld.

Lees meer
First1213141517192021Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale bladen

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail