• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Zonnebloem in corona-herfsttijd

De mogelijkheden zijn in coronatijd beperkt. Maar de activiteiten van de Zonnebloem zijn des te belangrijker nu. Vrijwilligers zijn ook welkom.

Lees meer

Sinterklaas in Galder

Dit jaar is er helaas geen Sinterklaas optocht. Maar gelukkig is er een ander plan voor 14 november. Schrijf je even in; dan blijf je op de hoogte.

Lees meer

Dorpsquiz Maerkrattenland 2021

Carnaval 2021 in het Maerkrattenland gaat helaas niet door. Maar er is gelukkig wel een dorpsquiz: op vrijdag 22 januari 2021. Opgeven kan tot 11 november.

Lees meer

Herfstattentie Zonnebloem UGS

Zonnebloem Afdeling Ulvenhout-Galder-Strijbeek denkt in de coronatijd extra aan hun gasten en brengt ze een mooie herfstattentie.

Lees meer

De bus in Galder gaat mogelijk verdwijnen

Mogelijk gaat buslijn 6 komende jaren verdwijnen en komt daarvoor een hubtaxi in de plaats. De Dorpsraad wil de bus graag houden; zie briefwisseling met de Provincie. En neem vaker de bus!

Lees meer

Zonnebloemgasten krijgen appeltaart

Het is van 1 tot en met 8 oktober 2020 de week van de eenzaamheid. Reden voor de Zonnebloem om iets extra’s te doen met hulp van de supermarkt.

Lees meer

Gebiedsvisie: 'Visie op Strijbeek' in de maak

De gemeente doet dit samen met bewoners en ondernemers van Strijbeek en Vereniging Markdal. Informatieavond is 3 sept. 19:30 uur in de Leeuwerik. Aanmelden verplicht.

Lees meer

Eerste Effe Buurten op 8 sept. slaat aan. Wordt vervolgd!

Iedereen is welkom bij Effe Buurten door gemeente en KBO. Dinsdag om de 2 weken van 13:30-16:00 uur in de Leeuwerik. Kom op 22 sept!

Lees meer

KWF collecteweek 2020

Het KWF gaat de week 30 aug-5 sept. collecteren. Dit jaar geen collectebus, maar een flyer in de brievenbus waarmee u via QR code een donatie kunt geven. 

Lees meer

Effe buurten nu ook in Galder

KBO Galder-Strijbeek en de gemeente starten met wekenlijks "Effen Buurten" op dindag 8 september 13:30-15:00 uur in de Leeuwerik. Iedereen is welkom!

Lees meer
First1213141517192021Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale nieuws

 

 

 

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail