• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Leerlingen Mattheusschool in actie voor Oekraïne

De leerlingen van de Mattheusschool wilden heel graag iets doen voor de mensen in Oekraïne. Een week lang hebben flessen verzameld.

Lees meer

Werkzaamheden Strijbeekseweg

Van 21 maart t/m 13 mei wordt de Strijbeekseweg opnieuw geasfalteerd. Dat levert veel ongemak op. Via deze website proberen we de laatste informatie te geven.

Lees meer

Wandelzoektocht door Dreef en Galder

De ouderraad van basisschool ’t Dreefke organiseert van 1 april t/m 14 mei een wandelzoektocht voor jong en oud. Reserveren is niet nodig. Een deelnameformulier kost € 5. 

Lees meer

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen definitief

In de raad komen er 2 uit Galder: Bjarne van den Wijngaart (CDA) en Peter van Opstal (GSU), Alphen 7 (1 CDA, 4 GBA, 2 VVD) en Chaam 6 (1 CDA, 4 GBSV, 1 D66).

Lees meer

Actie 'Galder geeft' succesvol afgesloten

Op dinsdag 15 en woensdag 16 maart zijn de gedoneerde spullen afgeleverd in Nieuw-Vennep voor transport naar Oekraïne. Mooie actie voor ons dorp. Lees artikelen en kijk de foto’s.

Lees meer

Effe buurten en KBO Galder-Strijbeek weer volop bezocht

Na de lockdown kan de KBO Galder-Strijbeek al weer terugkijken op een aantal succesvolle bijeenkomsten in dorpshuis de Leeuwerik. En er zijn genoeg plannen.

Lees meer

Dorpsactie voor mensen van Oekraïne

Bart van Dooren uit Galder is een spontane lokale actie gestart van 11-14 maart om spullen in te zamelen voor de mensen in Oekraïne en de vluchtelingen. De Leeuwerik helpt ook mee.

Lees meer

Lentefair Galder op 10 april

Op zondag 10 april 2022 wordt van 13:00-17:00 uur in de Leeuwerik een Lentefair gehouden. De fair voor unieke cadeautjes en gezelligheid. De entree is gratis.

Lees meer

Oude foto’s uit Galder en Strijbeek

In Ons Weekblad staat een nieuwe rubriek van heemkundekring Paulus van Daesdonck. Op deze website staan de foto's in hoge resolutie. Wie kan er iets over vertellen?

Lees meer

Het was een mooi Maerkratten carnaval

Het carnaval van de Maerkratten zit er weer op. We praten na met de kartrekker van de Maerkratten, Arno Cornelissen, in dorpshuis de Leeuwerik.

Lees meer
First678911131415Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale nieuws

 

 

 

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail