Rommelmarkt 2020 en 2021 afgelast

 De organisatie van de Rommelmarkt en het Oldtimertreffen heeft  vanwege de coronacrosed besloten om de Rommelmarkt en het Oldtimertreffen van 2020 en daarna 2021 af te gelasten. Op zondag 5 juni 2022 gaan we er samen weer een heel mooi evenement van maken.

 

Rommelmarkt & Oldtimertreffen 2 juni 2019

De Rommelmarkt in Galder, op de eerste zondag in juni, is uitgegroeid tot de 'gezelligste' rommelmarkt in de regio. Op 2 juni 2019 is voor de 14e keer een grote rommelmarkt gehouden de straten van de dorpskern Galder.  Ook dit jaar was de rommelmarkt gecombineerd met het oldtimer-treffen. 

Meer info op: www.rommelmarktgalder.nl

 

De Rommelmarkt in Galder, op de eerste zondag in juni, is uitgegroeid tot de 'gezelligste' rommelmarkt in de regio. Voor de 14e keer zal op de eerste zondag in juni in de straten van de dorpskern Galder een grote rommelmarkt gehouden worden van 09.00 tot 16.00 uur. Ook dit jaar zal de rommelmarkt gecombineerd worden met oldtimer-treffen. Meer info op: www.rommelmarktgalder.nl

Voor de rommelmarkt zal de Sint Jacobsstraat in zijn geheel worden afgesloten voor doorgaand verkeer. De Korenbloem en de Bolderik zijn dan ook afgelopen. Deelnemers aan de rommelmarkt kunnen tot 08.30 uur vanaf café Wapen van Galder komen aanrijden over de Sint Jacobsstraat om zo de verkoopplaatsen/adressen te bereiken.

Voor de Galderseweg, de Ballemanseweg en de Bouwerij geldt, binnen de bebouwde kom, een parkeerverbod aan beide zijden van de weg. Buiten de bebouwde kom is parkeren op de rijbaan verboden; wel is parkeren (met 4 wielen) in de berm toegestaan.

Om deelnemers/bezoekers en verkeer gescheiden te houden worden er in de Sint Jacobsstraat, vanaf het Café Wapen van Galder tot aan de Korenbloem) geen ‘kraampjes’ weggezet. Die worden verplaatst naar o.a. het parkeerterrein van de Leeuwerik. Zo blijft het oldtimerterrein (t.h.v. Sint Jacobsstraat 8) bereikbaar vooralleen oldtimers. 

Om dezelfde reden mogen bewoners van de Galderseweg en Ballemanseweg, voor zover binnen de bebouwde kom gelegen, die willen gaan verkopen dat alleen doen op hun eigen grond. Trottoir en rijbaan mogen niet gebruikt c.q. geblokkeerd worden. Dat geldt ook voor de bewoners van de Sint Jacobsstraat vanaf Café Wapen van Galder tot aan het dorpshuis. Bewoners binnen de bebouwde kom worden / zijn ook middels huis-aan-huis verspreide flyers hieromtrent geïnformeerd.

 

                               

Vorig jaar heeft de organisatie besloten het parkeren niet langer te organiseren vanwege een tekort aan vrijwilligers. De organisatie zoekt voor die dag inwoners of eigenaren die een perceel(tje) in eigen beheer beschikbaar willen stellen voor het parkeren van de auto’s van de bezoekers.

Als u besluit parkeren in eigen beheer uit te voeren, dan zijn uiteraard de verdiensten voor u. U kunt ook denken aan het inzetten van een vriendengroep of een vereniging die een financieel extraatje kan gebruiken. Gangbaar is € 2,00 per auto.

Het is voor ons als organisatie handig om te weten waar de parkeerterreinen liggen, zodat wij bezoekers hier naar verwijzen. Daarnaast kunnen wij u eventueel voorzien van borden. Heeft u mogelijkheden dan kunt u contact opnemen met de organisatie via info@rommelmarktgalder.nl of rechtstreeks met Katja Jochems 06-30714195.           

 

Zie ook de Website van de Rommelmarkt

Rommelmarkt Galder zoekt parkeergelegenheid en vrijwilligers
Op zondag 3 juni 2018 wordt voor de 13e keer de rommelmarkt in de dorpskern van Galder georganiseerd. We zijn heel blij met de 2 reacties, die we op eerder gepubliceerde oproepen voor vrijwilligers mochten ontvangen. Daarnaast  ondersteunen  we het initiatief van de Dorpsraad voor het opzetten van een vrijwilligerspool van harte.

Echter, vanwege een tekort aan vrijwilligers, is de organisatie van Rommelmarkt Galder niet in staat het parkeren van de bezoekers te organiseren/begeleiden. Daarom doen we een vriendelijk doch dringend beroep  op grondeigenaren, die een perceel in nabijheid van de dorpskern bezitten om in eigen beheer een perceel beschikbaar te stellen. Wellicht kan het parkeren op een perceel in goede banen worden begeleid door een voetbalteam, vriendengroep, carnavalsvereniging etc.  die in nauw overleg met de eigenaar, op deze wijze een extra centje kunnen bijverdienen. Als dit plaats zal vinden dan wordt de organisatie hier graag van op de hoogte gebracht, zodat wij bezoekers naar de eventueel beschikbare terreinen kunnen verwijzen. Dit kan gemeld worden bij Katja Jochems 06-30714195) of via info@rommelmarktgalder.nl

Parkeerverboden 
Er zullen parkeerverboden worden ingesteld op gedeelten van de Galderseweg en de Ballemanseweg om doorstroming van het verkeer te bevorderen. Door de organisatie zal voor extra markering van de parkeerverboden  rood-wit lint gebruikt worden. Helaas hebben we geen invloed op de handhaving van de ingestelde maatregelen omdat handhaving is voorbehouden aan politie en door de gemeente aangestelde BOA’s. We hopen, met u, dat overlast tot een minimum beperkt zal blijven

Zondag 4 juni 2017

voor 12e keer rommelmarkt in Galder  (Ga directe naar de website www.rommelmarktgalder.nl

De rommelmarkt in Galder, op de eerste zondag in juni, is een initiatief van Henk en Anneke Leidner en uitgegroeid tot  de 'gezelligste' rommelmarkt in de regio.

Voor de twaalfde keer zal op de eerste zondag in juni in de straten van de dorpskern Galder een grote rommelmarkt gehouden worden. Ook dit jaar zal de rommelmarkt gecombineerd worden met een oldtimer-treffen.

Deelnemers Rommelmarkt Galder

Deelnemers aan de rommelmarkt wordt gevraagd een deelnemerskaart te kopen. 

Dat geldt voor zowel de inwoners van Galder en Strijbeek als hun familie, vrienden en bekenden. Er zijn dus meerdere deelnemers per perceel mogelijk (vrienden, vriendinnen, vader, moeder, kinderen, kleinkinderen, collega’s etc.). Kosten € 2,50 per deelnemer/kaart. 

Belangstellenden van buiten de gemeenschap van  Galder en Strijbeek kunnen ook een deelnemerskaart voor een standplaats (= grondplaats) op de rommelmarkt aanschaffen. Zij betalen in 2016 voor een deelnemerskaart 25 euro. Aan het eind van de dag (na 16.00 uur) krijgen deze deelnemers 10 euro (borg) terug als hun verkoopplaats schoon wordt achtergelaten. 

Deelnemerskaarten zijn verkrijgbaar tot 25 mei 2016 bij:

- Haarstudio Leidner (Smidshof 13 te Galder)

- Dorpshuis 'de Leeuwerik (Sint Jacobsstraat 1B te Galder)

- Café 'het Knooppunt' (Galdersweg 18 te Galder) 

De leden van de werkgroep, bestaande uit Maaike Box, Arinda Gommers, Peter van Kessel,  Lian Oomen en Niels Vergouwen kunnen inmiddels rekenen op steun en medewerking van een aantal enthousiaste vrijwilligers, t.w.: Stijn en Wendy Besems, Lucia de Bruijn, Rob Goethals, Jan Graumans, Katja Jochems, May O'neill, Hugo Ouwendijk en Antoine Poetsma. 

Vele handen maken licht werk. Het verkeer moet in goede banen worden geleid. Dranghekken moeten worden opgehaald en weggezet. Posters vooraf verspreid. Bordjes opgehangen die verwijzen naar de rommelmarkt, enz.  De werkgroep blijft op zoek naar helpende handjes. Ben jij / bent u enkele uurtjes beschikbaar op de dag van de rommelmarkt of de dagen ervoor, meld je aan door een berichtje te sturen naar info@rommelmarktgalder.nl

https://youtu.be/GLQIqkk4Fsk

De rommelmarkt bestaat in 2015 al weer 10 jaar. Gelet op deze jubileumeditie zijn organisatoren van het evenement al volop bezig om er dit jaar een speciale editie van te maken. Onder de bezielende leiding van Henk Leidner zal de rommelmarkt dit jaar nog groter zijn dan andere jaren en is er veel aandacht voor amusement. 

Naast de Toet nog Deugd wordt de rommelmarkt o.a. opgeluisterd door een Sambaband uit Chaam Chaamanachos !

Vanaf de Brouwerij via de Galderseweg tot aan de Wilgenakker zal er een commerciële zone worden ingericht voor handelaren van buiten ons dorp: de jaarmarkt. (zie plattegrond) Deze strook blijft tevens beschikbaar voor aanwonenden om hun rommelmarktkraam te plaatsen. Dit zal zorgen voor een betere spreiding en doorstroom van bezoekers. Tevens zullen er een 3 tal toiletvoorzieningen worden geplaatst  . 

DOWNLOAD HIER DE PLATTEGROND.... 

We willen u de komende tijd op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Hebt u belangstelling om mee te helpen of om mee te doen, neem dan contact op met Henk ! Contactgegevens...

Vrijwilligers gezocht

Vele handen maken licht werk. Het verkeer moet in goede banen worden geleid. Dranghekken moeten worden opgehaald en weggezet. Posters vooraf verspreid. Bordjes opgehangen die verwijzen naar de rommelmarkt, enz. De werkgroep is naarstig op zoek naar vrijwilligers. Ben jij / bent u enkele uurtjes beschikbaar op de dag van de rommelmarkt of de dagen ervoor, meld je dan bij Henk Leidner (076-5600194) of loop binnen bij haarstudio Leidner, Smidshof 13 te Galder. 

Iedere eerste zondag van juni (in 2012 is dat de derde) wordt er in Galder een rommelmarkt en een oldtimertreffen georganiseerd.

Wat het rommelmarkt gebeuren betreft: het bijzondere daar aan is dat de bewoners zelf voor hun huizen staan en hun overtollig geworden spullen verkopen, in België bekend staand als schuurverkoop. Door alle straten van Galder staan kraampjes, tafels of partytenten voor aan de straat met spullen.

Wat in het begin heel klein was, is ondertussen uitgegroeid tot een ware happening en de bewoners en verenigingen haken hierop in. Zo is daar de K.V.O. die op het kvo-pleintje de lekkerste wafels met aardbeien en slagroom verkopen om hun kas te spekken, jaren achtereen stond de club van ,,ouwe mannen” er met hun Kop van Jut en gaan dit jaar voor het eerst bier brouwen. Dit jaar is de pony vereniging voor het eerst aanwezig, waar men paard kan rijden, grabbelen en diverse andere spellen doen ook om de clubkas een beetje op te voeren. De plaatselijke Line dance groep The Blue Eagles zal demonstraties geven.

De vereniging Rommelmarkt/oldtimertreffen heeft daarbij gezorgd voor diverse muziekkapellen, een minikermis met draaimolen en dit jaar met mooi weer: het grootste springkussen van Nederland! In de Smidshof staat een diskjockey met een optreden van Cees Praisley en voor de kapsalon kunnen kinderen zich gratis laten schminken. Door alle straten lopen zondag 3 juni, 2 clowns met hun accordeon en vouwen ballonnen in de malste figuren.

Ook de inwendige mens wordt niet vergeten, zo staan er een patatkraam, een braadworstenkraam, suikerspin en popcorn en een kraam met churros (een soort Spaanse langwerpige gedraaide oliebol die gedoopt wordt in de chocola). Terrassen kan bij gemeenschapshuis ,,de Leeuwerik” en café Het Knooppunt.

Ook personen die niet in Galder woonachtig zijn kunnen aan dit evenement meedoen, zij dienen daarvoor contact met onderstaand emailadres op te nemen.

Oldtimerdag

Op dezelfde dag is ook het oldtimertreffen, dit is een gezellig onderonsje waar alles wat rijdt, rookt of ronkt welkom is, als het maar ouder is dan 25 jaar. Of u nou met een oude (brom-) fiets, motor, auto, legervoertuig, vrachtwagen, tractor, stationair motor of pipo-wagen komt, echt alles is welkom. U kunt de oldtimer ook te koop bij ons zetten (wat dit jaar zeker zal gebeuren). Alles mag en kost U niets!

Op het oldtimerterrein aan de Sint Jacobsstraat nr. 8 waar de oldtimers veilig staan opgesteld is een bar met terras aanwezig alsook een toilet. Iedereen die met een oldtimer komt mag gratis op dit omheinde terrein parkeren en wordt ontvangen met een kopje koffie.

Dit jaar zijn al diverse oldtimers aangemeld en komen o.a. de VW busclub Nederland, de Heinkelclub en enkele nostalgische vrachtwagens.

U ziet, dit jaar wordt weer een dag waar u zich niet snel zal vervelen met muziek, dans, oldtimers en theater. De aanvang van de rommelmarkt is 9.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De oldtimerdag begint om 10.00 uur en duurt ook tot 16.00 uur. Toegang is GRATIS!

Inlichtingen over dit alles: henk.leidner@ziggo.nl of 076-5600194.

Kijk ook eens op:  www.rommelmarktgalder.nl

Naar website Rommelmarkt

Facebookpagina

Informatie voor bewoners dorpskern Galder:

·    We verzoeken u auto’s niet op de stoep te parkeren zodat daar verkoopplaatsen gecreĆ«erd  kunnen worden.

Bekijk rommelmarkt 2013 op Youtube

klik op foto !

 

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail

Wat is er te doen?

Kijk in onze agenda. Wij gebruiken de agenda van Alphen-Chaam.

Organiseert uw vereniging een activiteit voor iedereen? Zet het dan zelf in de agenda.