Wonen in Galder en Strijbeek

Deze pagina is niet actueel

Actuele woningaanbod van woningen in Galder en Strijbeek

Wie is 1000e inwoner

2-08-2016|| GALDER - Vroeger reed je door Galder om verse broodjes te halen in Meersel-Dreef.Tegenwoordig blijven steeds meer mensen hangen in het dorp ten zuiden van Breda. De dorpsraad Galder-Strijbeek verwelkomde gisteravond de 1.000ste en 1.001ste inwoner feestelijk met bloemen en taart. Lees meer...

CPO Korenbloem maken plannen voor CPO2

29-05-2017|| 11 inwoners van Galder en Strijbeek maken plannen voor een 2e CPO project. Lees meer...

Wonen in Galder-Strijbeek

In 2016 heeft de gemeente Alphen Chaam een onderzoek gedaan naar de woningmarkt in Galder en Strijbeek. Een gemiddelden woning kost ca € 310.000,--  en is in de meeste gevallen een vrijstaande woning.lees meer...

Wat is de WOZ waarde van uw huis?

30-09-2016|| WOZ-waarde van woningen is vanaf 1 oktober 2016 een openbaar gegeven. Vanaf deze datum kunt u de WOZ-waarde van uw woning opvragen en vergelijken met die van andere woningen. Belangrijk om te weten is dat alleen de WOZ-waarde getoond wordt. De andere gegevens die bij de gemeente bekend zijn, zoals: wie de eigenaar is of wat de verkoopprijs is, zijn niet te raadplegen. Ook zijn de taxatieverslagen niet openbaar. U kunt de WOZ-waarde van een woning binnen uw gemeente opvragen via deze link..

Galder en Strijbeek: centrale ligging

Galder en Strijbeek liggen net boven de Belgische grens in een aantrekkelijk landelijk gebied. In het oosten ligt het beekdal van de Bovenmark en er zijn veel mooie bosgebieden in de omgeving te vinden, zoals de Galderse Heide, Het Mastbos en de Strijbeekse Heide. Ten noordoosten ligt recreatieplas Galderse Meren op slechts een paar minuten fietsen van Galder.

Ten noorden en ten westen van het dorp liggen de A58 en de A16. Door de gunstige ligging nabij deze snelwegen is Galder vanuit de richtingen Tilburg, Rotterdam en Antwerpen goed te bereiken. De stad Breda ligt op enkele kilometers afstand en is middels een fraaie route door het Mastbos, langs kasteel Bouvigne, te bereiken.

Door haar landelijke ligging en de goede bereikbaarheid is Galder een aantrekkelijk dorp om te wonen. 

 

Wonen in de wijk Bollemeer

De gemeente geeft 2 bouwkavels op de Bollemeer in de verkoop  Lees de brochure !verkocht

 

Het 1e CPO project is heel succesvol afgerond. We zijn in afwachting van het 2e CPO project. 

Wat weet u over bouwen in eigen beheer. Het CPO project in Galder is voor zowel starters als niet-starters een uitgelezen kans om goedkoper een huis te (laten) bouwen. Dus ook als je al een koopwoning hebt, maar bijvoorbeeld graag door wilt stromen naar een grotere woning, kan deelname aan het CPO project in Galder erg interessant voor je zijn.

Lees meer...

 

Woningmarkt trekt goed aan in Galder

1-12-2016|| Woningmarkt in Galder en Strijbeek loopt op dit moment storm. Waren er in 2014 nog 13 woningen verkocht, In 2015 ca. 15 en nu in 2016 staat de teller al op 19 verkochte woningen met een sterk teruglopende woningvoorraad van ca. 10 woningen. Inmiddels is het ruimte voor ruimtetraject aan de Balleman afgerond. Er zijn nu concrete plannen voor CPO 2 in de wijk Bollemeer.  Lees meer...    Zie ook 'op naar de 1000 inwoners' op de pagina wonen in Galder

 

Overstroom ik?

17-11-2016|| Galder en Strijbeek liggen binnen een dijkring en wordt beschermd door waterkeringen. De kans op overstroming is heel klein, maar niet uit te sluiten. Het gebied rond de Mark zal onder water staan. Andere locaties binnen de dijkring kunnen wel overstromen.

Lees meer...

 

Ruimte voor ruimteproject op de Balleman

1-10-2014 || Bouwen op de balleman:  Uitverkocht!

 

De 8 riante bouwkavels die Ruimte voor Ruimte aanbiedt, liggen aan de zuidwest kant van Galder. Het plan grenst voor een deel aan het buitengebied, wat het uitzicht uitgesproken landelijk maakt. De kavels variëren van circa 960 m² tot circa 1.150 m². Het plangebied ligt aan de Ballemanseweg die tevens toegang geeft tot het plangebied. Aan de noord- en oostzijde is er bestaande bebouwing en aan de westzijde wordt het plangebied door een zandpad gescheiden van een akker. Hier ervaart u elke dag weer die landelijke sfeer en beleving, zeker omdat de achtertuinen van deze kavels als het ware in het buitengebied overlopen. Met uitzondering van een kavel die wordt ontsloten door de Ballemanseweg, bereikt u de kavels via een ruime straat met aan weerskanten grasbermen en voetpaden. Deze straat komt uit op een informeel (speel)pleintje met groen en bomen. Rust en ruimte zijn typerend voor het kleinschalige plangebied, waar bovendien een snelheidslimiet van 30 km/u geldt.

Lees meer... 

Uitslag enquête

Groei van Alphen Chaam tot 2040

Wonen in Galder

 

Centraal gelegen'Een mooi groen dorp op een steenworp van Breda'

Bevolkingsontwikkeling