Ook op de laatste dag van de actie, maandag 28 maart, kwamen mensen nog spullen brengen. Bij het inpakken werd prioriteit gegeven aan de hulpgoederen waaraan het meeste behoefte bestond, volgens de lijst. Dat waren al meer dan 200 dozen. Die zijn op dinsdagmorgen naar Nieuw-Vennep gebracht. Dat was meer dan in de bestelauto en aanhanger van Bart past. Gelukkig had Ricardo zijn hulp aangeboden en is meegereden met zijn VW Transporter.
In Nieuw-Vennep stonden vrijwilligers klaar van de Stichting Holland Oekraïne. De dozen konden meteen uit de auto’s op pellets worden geladen. Dat waren er zes en een halve. Bart koppelt terug: “Ze hadden absoluut niet verwacht dat het allemaal gesorteerd zou zijn, schoon zou zijn, in dezelfde dozen zou zitten en gemerkt. Dus het was zo gepiept. Het was heel leuk.” Waar die banendozen al niet goed voor zijn.
Er was ook een nieuwe ontwikkeling die hij vernam in Nieuw-Vennep. “Ze kwamen nu ineens met het verhaal dat, omdat het land zo vernield wordt, ze ook wel belang hebben bij kleding.” Die had in eerste instantie niet zo’n grote prioriteit en was achtergebleven in de Leeuwerik. Bart: “Dus heb ik een partij dozen meegekregen en die hebben we alsnog gevuld.” Woensdagmorgen heeft de moeder van Bart al dozen met kleding en schoeisel afgeleverd. En woensdagavond heeft Bart zelf ook nog een keer gereden. Totale beslaan de donaties meer dan acht pellets.
Zaterdag 19 maart vertrekken de spullen naar Oekraïne, geladen in Oekraïense vrachtauto’s met Rode Kruis tekens en bestuurd door Oekraïense chauffeurs.
Voor de nog resterende spullen (ongeveer 15%) heeft de gemeente Alphen-Chaam aangeboden ze op te slaan en later aan vluchtelingen uit Oekraïne te gegeven. Het is immers te verwachten dat er ook vluchtelingen in de omgeving moeten worden ondergebracht. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over gedoneerde kinderwagens, rollators en nog resterende kleding.
Al met al was dit een heel succesvolle actie die veel heeft opgeleverd voor de Oekraïense vluchtelingen, met dank aan initiatiefnemer Bart. Bart dankt op zijn beurt alle anderen, die op een of andere manier hebben meegeholpen: “Hartelijk dank voor de inzet. Ik denk dat we er best blij mee kunnen zijn.” Dat we dit zo samen gedaan hebben, daar kunnen we als dorp ook zeker trots op zijn.