• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Kunst- en cultuurroute ook in 2023

Bij de route op 17 september staat het thema ‘muziek’ centraal. Werkgroep kunst- en cultuurroute stelt een mooie route op.

Lees meer

Galderse kermis 24 en 25 juni 2023

Naast de kermisattracties zijn er feestelijke activiteiten. Lees de programma folder. Of geef je op voor de activiteiten via een link.

Lees meer

Openbare vergadering Dorpsraad

De Dorpsraad heeft op 15 mei een openbare vergadering gehouden. Daarbij waren ruim 70 inwoners van Galder en Strijbeek aanwezig. De presentaties  kunnen op deze website worden bekeken.

Lees meer

Koningsdag in Galder 2023

Op Koningsdag is het vanaf 10 uur feest bij de Leeuwerik. Voor de kinderen is er het traditionele rondje met de versierde fietsen, oudhollandse spelletje en de ‘GalderGames’.

Lees meer

Misdaad Anoniem

Vermoed u iets over een criminele activiteit? Maar wilt, durft of kunt u niet naar de politie? Neem dan contact op met onafhankelijke stichting Misdaad Anoniem.

Lees meer

Fietsclub Kees van Boxel fietst weer elke week

Nu de winter voorbij is, rijdt de plaatselijke fietsclub vanuit Galder iedere zondagsochtend een ronde. Aansluiten kan.

Lees meer

Loopgroep Galder start opbouwgroep

De Loopgroep Galder start met een opbouwgroep onder leiding van een nieuwe trainer. Het is nu dus een goed moment om met hardlopen te beginnen.

Lees meer

Culturele middag Senioren Vereniging was groot succes

Op 19 maart heeft Senioren Vereniging Galder-Strijbeek een cultureel programma gehouden in Dorpshuis de Leeuwerik. De opkomst was heel groot. Lees verder en kijk de foto's.

Lees meer

Eigen fiets als driewieler

Wil je nog graag fietsen, maar met meer stabiliteit? Het is mogelijk uw (elektrische) fiets te laten ombouwen. Op vrijdag 17 maart 10 tot 13 uur is er een demo bij Van Boxel tweewielers.

Lees meer

We kijken terug op mooi Maerkrattencarnaval

Het Maekrattencarnaval 2023 was weer als vanouds, met een mooie optocht. Ook met sleuteloverdracht in de Leeuwerik, Maerkrattenland’s got talent en leuke carnavalsavonden. 

Lees meer
124678910Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale nieuws

 

 

 

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail