• Welkom op de website van Galder en Strijbeek

    Welkom op de website van Galder en Strijbeek

Nieuw

Rondleiding Markdal

Waterschap Brabantse Delta geeft een rondleiding in het nieuwe Markdal op dinsdagavond 10 september. Opgeven kan.

Lees meer

Viering Sint Jacobsdag 2024 in kapel Galder

Op zondag 28 juli om 18:00 uur wordt in de Sint Jacobskapel in Galder een Eucharistieviering gehouden ter ere van Sint Jacobus. Belangstellenden zijn welkom.

Lees meer

Kermis op Galder 2024 leidt de zomer in

Op 22 en 23 juni was de kermis weer het middelpunt van het sociale leven in het dorp. Het weer was een verademing na de vele regen van de afgelopen weken.

Lees meer

Kindervakantieweek Galder-Strijbeek 2024

De kindervakantieweek vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 16 augustus 2024. Het speelt zich grotendeels af op het veldje tegenover de Leeuwerik.

Lees meer

Geslaagde Rommelmarkt Galder 2024

Het was een mooie Rommelmarkt in Galder op zondag 2 juni. Het bleef droog en in de middag kwam er nog een zonnetje. De bezoekers verschenen al vroeg.

Lees meer

Open dag imkervereniging

Imkervereniging Ulvenhout-Galder houdt op zondag 14 juli 2024 van 10 tot 4 uur open dag, in het kader van de Landelijke Open Imkerijkdagen.

Lees meer

Rijsbergse Vliegerdagen

Op 17 en 18 Augustus 2024 worden voor de 14e keer de Rijsbergse Vliegerdagen georganiseerd. Diverse takken van de vliegersport komen aan bod. Ook voor de kinderen is er vertier.

Lees meer

Kermis op 22 en 23 juni

In 2024 is er weer kermis in Galder, op het dorpsplein bij De Leeuwerik. Naast de kermisattracties zijn er feestelijke en sportieve dorps activiteiten. Nieuw is: Alles loopt op Galder!

Lees meer

Openbare vergadering 2024

Op 13 mei 2024 organiseerde Dorpsraad Galder-Strijbeek de jaarlijkse openbare vergadering in De Leeuwerik. Lees het verslag en kijk naar de presentaties van de sprekers.

Lees meer

Inclusieve fietstocht Senioren

De Seniorenvereniging Galder-Strijbeek heeft op 18 april hun jaarlijkse fietstocht gemaakt. De bestemming was amarylliskwekerij Romberama in Loenhout.

Lees meer
12345678910Last

Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella

Het bedevaartsoord Santiago de Compostella ligt in het noordwesten van Spanje. Daar zou zich het graf bevinden van de apostel Jacobus de Meerdere, ook Sint Jacob genoemd. Al sedert de middeleeuwen gaan pelgrims naar Santiago. Een van de pelgrimsroutes loopt door Galder. Hier kunnen pelgrims de Sint Jacobskapel bezoeken en een stempel halen. Lees verder

Veel bekeken: Sjoke Jansen

Een markante persoonlijkheid uit ons dorp is Sjoke Jansen uit Strijbeek. Zij leefde op traditionele wijze in een langgevelboerderij uit 1619. Joke werd bekend in het programma Showroom uit 1989; dat is nog te bekijken. Lees verder en bekijk de foto's en de video. Ga naar pagina geschiedenis.

Wij werken samen met OnsAlphenChaam. Daar is belangrijke informatie over onze gemeenschap te vinden.

Als je een profiel aanmaakt, kan je zelf ook tekst plaatsen in berichten, agenda, hulp gevraagd/aangeboden, enz.

Lokale nieuws

 

 

 

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail