De Dorpstuin

Toen duidelijk werd dat de ruimte rechts naast de Leeuwerik geen bestemming voor woningen kreeg en de gemeente de inrichting beperkte tot gras inzaaien, is op initiatief van de Dorpsraad een werkgroep samengesteld.

In die werkgroep namen mensen deel van BS Mattheus, Gesta, omwonende en leden van de Dorpsraad, met het doel dat stukje St Jacobsstraat netjes in te richten.

Na veel overleg en zoeken naar financiƫle middelen, heeft Richard Herijgers, landschapsarchitect, bewoner van Bollemeer en lid van de werkgroep een ontwerp gemaakt, wat ook de goedkeuring kreeg van de gemeente.

Inmiddels is de grond bewerkt, op hoogte gebracht en zijn de bomen al geplant.

In het ontwerp is gedacht aan minimaal onderhoud, sociale veiligheid ( geen hoge struiken), extra buitenruimte voor de schoolkinderen, trapveld voor Gesta, verbindingspad van fietsenstalling school naar paden langs Gesta-terrein voor de kinderen van Middeltiend en een fraaie uitstraling voor Galder.

Bij het verkrijgen van de financiƫle middelen van de gemeente is afgesproken dat het gras wordt gemaaid door het bedrijf dat ook de Gesta-velden maait, maar dat onderhoud aan de borders door "ons allemaal" gedaan wordt. De leden van de werkgroep verwachten op uw hulp te kunnen rekenen.

Het terrein is al door kinderen ontdekt als fietscrossbaan, wat niet de bedoeling is, zeker niet als binnenkort het gras ingezaaid is. (Actie voor ouders en schoolteam)

Jammer is dat het fietscrossbaantje bij de speeltuin niet meer gebruikt wordt.

Inmiddels is de uitgezette baan overwoekert door onkruid en gras.  De dorpsraad heeft zich destijds ingezet het baantje te realiseren en onze gemeente heeft er kosten gemaakt.

Misschien binnenkort het baantje revitaliseren en een nieuwe start maken met een groepje vaders en moeders. Vrijwilligers graag aanmelden bij Frans Goethals 076 5611970 of 0611885773

Namens werkgroep Dorpstuin Galder

Frans Goethals

Wat is er te doen in Galder-Strijbeek?

Organiseert uw vereniging een activiteit voor iedereen? Zet ze dan zelf in de agenda van Galder-Strijbeek.

Maak ook gebruik van de Galder-Strijbeek pagina op onsalphenchaam.nl, voor berichten, prikbordadvertenties en nieuw: "hulp gevraagd"

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail