Kermis 28, 29, 30 juni en bezoek 22 juni 2019

De kermis voorbereidingen in Galder zijn in volle gang. Met veel enthousiaste vrijwilligers jong en oud gaan we het weer mogelijk maken dat deze traditie voort kan blijven bestaan. Velen onder u weten het wel maar toch willen wij enige uitleg geven.

Doordat het van hogerhand niet meer mogelijk was om in Galder nog een kermis te laten draaien, is er een enthousiaste groep opgestaan, om deze traditie niet verloren te laten gaan.

Dit betekent wel dat alles op eigen kracht moet gebeuren voor zowel financiën als organisatie. Een hele klus die vorig jaar met een gevarieerd programma en goede afspraken met exploitanten wonderwel goed is gelukt. Zeker voor herhaling vatbaar in 2019.

Vrijdag is de opening met een dorps-BBQ, zaterdag gaan de spelen van start, zondag gaan wij senioren van 12-14 uur een lunch verzorgen, daarna neemt jeugdbelangen het over met spelen. 

Al deze dagen is er muzikale omlijsting.

Voor het hele programma met details leest u vast nog meer op de site of in dit weekblad.

Wat gaan wij Senioren-KBO doen op zondag 30 juni:  met veel vrijwilligers verzorgen wij een uitgebreide  lunch, helemaal ”self made”  zoals het afgelopen jaar met succes. Laat u ook dit jaar weer verrassen en schuif aan in de gezellige tent op het plein bij de Leeuwerik. Het is voor iedereen, elke leeftijd, ook van buiten Galder en Strijbeek bent u welkom.  Voor de senioren een idee om met kinderen en kleinkinderen de kermis te bezoeken en dit als start daarvan te maken. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Volwassenen €8,50 en kinderen tot 12 jaar €3,50.

Opgeven kan: marjes@van-etten.eu of telefonisch 0622820075 

Kaarten kopen kan ook als ze bij u aan de deur komen van de kermiscommissie. Dit is alleen in Galder. 

Noteer de datum: 30 juni voor de lunch.  Aanvang 12 uur.

22 juni bezoeken we hondenpension Hogendonck in Strijbeek.

Arinda en Ton Braspenning hebben een hondenpension en dagopvang midden in de natuur in het Strijbeekse buitengebied. Wij mogen een kijkje gaan nemen hoe het daar reilt en zeilt.

Om 10 uur zijn wij welkom en krijgen we uitleg hoe ze daar te werk gaan met onze viervoeters.

Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel graag opgeven. Dit kan bij Corry, Staaiakker 5 in Galder of via bovenstaand mailadres.

We zien iedereen graag terug bij onze activiteiten.


Welkom op de pagina van de KBO Galder-Strijbeek Maximaliseren
KBO jaarvergadering 2019 Maximaliseren
Workshop

Workshop ‘Veilig wonen’ voor senioren in Galder-Strijbeek

Veel mensen blijven tegenwoordig tot op hoge leeftijd zelfstandig thuis wonen. Maar is ons huis wel veilig genoeg? Hoe kan je onveilige thuissituaties voorkomen, zoals brand, braak en valincidenten? En hoe zit het met veiligheid in de directe woonomgeving? Met kleine aanpassingen en tips kan je je huis al veiliger maken. Je kunt veel zelf doen, maar het is ook mogelijk om met raad en daad te worden bijgestaan. 

Op 15 april biedt KBO Galder-Strijbeek alle senioren van Galder-Strijbeek de gelegenheid om deel te nemen aan een interactieve workshop over dit thema. Aan de hand van concrete voorbeelden van alle dag wordt de veiligheid in de woning onder de loep genomen en krijgt u handige tips om de veiligheid te vergroten. Deze workshop verschilt van een eerdere informatie avond van de dorpsraad, doordat het met casus van alle dag voor senioren wordt gegeven.

Kom op deze dag. De workshop wordt gehouden in de Leeuwerik op 15 april van 13:30 tot ongeveer 16:00 uur.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wij zorgen voor koffie en thee. De workshop is tot stand gekomen binnen het project Ons veilig thuis van KBO-Brabant. 

U kunt zich opgeven tot 8 april bij Corry op Staaiakker 5, of via email naar marjes@van-etten.eu.

KBO links

Activiteiten KBO 2018 Maximaliseren
Activiteiten KBO 2017 Maximaliseren
Contactgegevens KBO

  • Jeanne Maas,  076-5612638, Jeanneenkees@casema.nl
  • Marjes van Etten, 0622820075, marjes@van-etten.eu
  • Corry Amiabel, 0640430020, Galder@live.nl
Activiiteiten KBO

Kerst
High Tea
Iedere week: jeu de boules
Iedere maand fietsen
Thuis   |   Servicepunt   |   Galder-Strijbeek   |   Ondernemend   |   Natuur & Recreatie   |   Jeugd   |   Senioren   |   Dorpsraad