Corona-virus Galder-Strijbeek

 

 

Regels per 1 juli 2020

Per 1 juli 2020 wordt een grote stap vooruit gezet in de corona-aanpak. We gaan van een 'intelligente lockdown' naar 'ruimte met regels'. Er blijven algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. Belangrijk is dat de 1,5 meter afstand blijft. Alleen voor kinderen wordt die versoepeld. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt ook op de kinderopvang en het basisonderwijs. Jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt voor alle leerlingen (ongeacht leeftijd) op de middelbare scholen, die na de zomervakantie weer volledig open gaan; de 1,5 meter tussen leerling en onderwijspersoneel blijft wel van kracht.

Voor de verenigingen in Galder en Strijbeek is nu ook meer ruimte. Als u bijzonderheden heeft, geef even door dan plaatsen we dat op onze website.

Ook is er meer ruimte voor de activiteiten in de Leeuwerik. Zo gaat op zaterdagavond de Leeuwerik weer open voor de dansavond, met name gericht op ontmoeten en bijpraten. Om aan de anderhalve meter te kunnen voldoen zal de opstelling van de zaal anders zijn dan gewend. Er wordt wel ruimte gelaten voor een (kleine) dansvloer. Er zal nog geen dj aanwezig zijn maar er wordt wel dansbare muziek gedraaid voor degene die toch een dansje met (dans)partner wilt doen.

Lees de regels verder

Zie website De Leeuwerik

Kerkdiensten

Vanwege de Cornona-crisis is slechts een beperkt bezoek aan de kerk mogelijk. Veel kerken bieden een mogelijkheid om diensten via internet te volgen.

 

Hier volgt een lijstje voor video diensten (gaarne aan te vullen; stuur een email aan de redactie)

-Parochie van de Heilige Familie: zie videopagina. zie website.

-Kapucijnen Klooster Meersel-Dreef: zie facebook

Grens Galder-Meerseldreef dicht

België heeft de grenzen met Nederland gesloten. Op de grotere wegen is er een controle; de kleinere wegen zijn afgesloten met containers. 

Op de wegen tussen Galder en Meerseldreef zijn containers geplaatst. Auto's kunnen er niet meer door. 

In België geldt in verband met het coronavirus een reisverbod. 

Als Nederlander mag je alleen de Belgische grens oversteken als:
• je werkt in België
• je mantelzorger bent bij een Belgische inwoner
• je kinderen worden opgevangen in een Belgische school of je hebt co-ouderschap. 

Bezoek aan vrienden of familie is niet toegelaten. Ook over de landsgrenzen winkelen of tanken wordt niet toegestaan. Toeristische uitjes en wandelingen evenmin.

Men mag vanuit België enkel naar Nederland voor de volgende zaken:
• je werkt in Nederland (vraag een attest aan je werkgever of opdrachtgever)
• je doet aan mantelzorg over de grens
• je kinderen worden opgevangen in een Nederlandse school of je hebt co-ouderschap.

Lees verder op pagina gemeente Alphen-Chaam.

Bestellen bij horeca Galder en Strijbeek

De horeca in Galder en Strijbeek biedt een alternatief aan. Maaltijden kunnen worden besteld en opgehaald en/of thuisgebracht.

Hof Oud Strijbeek. Klik op website en ga vervolgens in het welkom-scherm naar het gewenste menu. Bestellen kan via WhatsApp, email en telefoon. Maaltijden kunnen worden opgehaald en worden tegen geringe vergoeding ook thuis gebracht.

Wapen van GalderKlik hier op lijst. Bestellen kan via deze lijst op de website. Maaltijden kunnen vooralsnog alleen worden opgehaald in de cafetaria.

Kinderopvang cruciale beroepsgroepen

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, is de kinderopvang in Galder alle dagen geopend voor noodopvang. Dit geldt voor zowel de schoolkinderen als de 0-4 jarigen. Woont u in Galder-Strijbeek en heeft u dringend opvang nodig om uw werk uit te kunnen blijven voeren en bent u werkzaam in één van de cruciale beroepsgroepen? Neem dan contact op met Anouk Ermes via aermes@puur-kinderopvang of via telefoonnummer 06-25205970.

Arriva bus lijn 6

Arriva heeft per 19 maart de dienstregeling aagepast. Ze rijden dan het vakantieschema. Voor Galder betekent dat alleen dat er rond 07:00 uur maar 1 bus is i.p.v. 2. De 07:30 vervalt dan. Zie dienstregeling

Ook hanteert Arriva aanpassingen in de procedure. Zo mag je alleen achterin stappen. Ook kan er geen kaartje in de bus worden gekocht. Zie aanpassingen dienstverlening.

Programma Galder

Dorpshuis de Leeuwerik is tot en met 6 april gesloten.

  • Alle trainingen, wedstrijden en andere activiteiten van RKVV GESTA zijn afgelast.
  • De activiteiten van de KBO gaan t/m medio april niet door.
  • De dansavonden op zaterdagavond gaan niet door.
  • De carnavalsoptocht, uitgesteld naar 21 maart, gaat niet door
  • Het optreden van Stiletto op op zondag 29 maart gaat niet door.

 

Rommelmarkt 2020 afgelast

De organisatie van de Rommelmarkt en het Oldtimertreffen heeft  besloten om de Rommelmarkt en het Oldtimertreffen van 7 juni 2020 af te gelasten. 

 

Galderse kermis 2020 afgelast

Het bestuur van de Galderse kermis heeft besloten de kermis voor 2020 te annuleren. De reden is de onzekerheden rondom de Coronacrisis waarin we nu verkeren.

 

Koningsdag Galder-Strijbeek afgelast

Het Oranjecomité van Galder Strijbeek heeft besloten vanwege het Corina-virus de Koningsdag van 27 april 2020 niet door te laten gaan. Hoewel de voorgeschreven maatregelen tot 6 april geldig zijn, kunnen de voorbereidingen niet goed plaatsvinden in de gewenste vorm.

Verdere informatie over het Corona-virus

Wat moet je doen bij vermoedelijke Corona-klachten: zie website GGD

Heb je vragen? zie website GGD

 

Zie verder website Informatie Rijksoverheid

Zie verder website Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM)

Zie verder website Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Corona maatregelen

We hebben een pagina toegevoegd voor de Corona-maatregelen in Galder en Strijbeek. Hebt u (nieuwe) informatie? Laat het ons weten. Zie Corona-pagina

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail