Corona-virus Galder-Strijbeek

Een “kistjestocht” i.p.v. een lichtjestocht

Ria Goethals is met een prima idee gekomen om in deze coronatijd ons dorp met Kerst wat op te fleuren en toch samen iets te doen, met en voor elkaar.

Ria wil graag de inwoners van Galder activeren om in eigen tuin of bij de voorgevel een kistje te plaatsen met daarin iets persoonlijks of een leuk voorwerp, kersttafereeltje enz. Bij veel deelname krijgt ons dorp dan een leuke (individuele) wandeltocht langs alle kistjes. (Waarbij alle corona-regels uiteraard in acht moeten worden genomen.) 

Wat is de bedoeling?

Maak een kistje (liefst met een lichtje) en plaats het vanaf woensdag 23 december of in ieder geval voor de kerstdagen buiten bij voordeur of in de tuin op een veilige plek. Op woensdag 30 december ruim je je spullen dan weer op. Misschien volgend jaar weer als het een succes is? 

Bij “de huiskamer “in de Leeuwerik zie je (van buitenaf) wat voorbeelden. 

Waarom? 

Voor jong en oud is het fijn om door de omgeving te wandelen in deze dagen, waar we toch veel op onszelf zijn aangewezen. Leuk om te gaan knutselen, alleen of samen met een ander. Om elkaar beter te leren kennen, over je hobby, wat je bezig houdt of wat je nog zoekt of kan ruilen.

Materiaal

Alles kan: fruitkistje, een lade, wijnkistje, dienblad, plantenbak, curverbak, boodschappenkrat of je timmert zelf of met een ander van een paar plankjes een geraamte van een kistje.

Soorten kistjes Hieronder staan wat voorbeelden om je op weg te helpen:

 • Hobbykistje Heb je een leuke hobby bijvoorbeeld fotografie, schilderen, keramiek, lezen, breien, knutselen, timmeren, etc. en wil je daar iets over laten zien of anderen op een idee brengen om dit misschien ook te gaan doen. 
 • Wintertafereelkistje Een wintertafereeltje is zo gemaakt met wat spulletjes in huis of in de tuin. 
 • Diplomakistje Heb je onlangs een diploma g behaald en wil je dit aan iedereen laten weten. Maak hiervan een leuk kistje (maar niet met het origineel erin).
 • Feestkistje Als je iets te vieren hebt, en kan dit niet doorgaan, maar wil je dit wel laten weten aan iedereen? 
 • Vraagkistje Zoek je misschien iemand die jou pianoles geeft, leert schaken of iets anders? 
 • Sportkistje Heb je een leuke sport of club waar je iets over wil vertellen? 
 • Gedenkings/herdenkingskistje Is er iemand die eens extra in het zonnetje moet worden gezet of is overleden en je daar iets over wil vertellen? 
 • Geschiedeniskistje Heb je een mooie oude foto van Galder/Strijbeek of een mooi verhaal? 
 • Kennismakingskistje Ben je een nieuwe inwoner van Galder/Strijbeek en wil je iets over jezelf vertellen? 
 • Gedichtenkistje Heb je een mooi gedicht, plaats dit dan in een kistje. 
 • Verrassingskistje Laat ons verrassen: je weet vast nog iets origineels.

Heb je nog vragen of materiaal nodig? 

Bel dan even naar: Ria Goethals, initiatiefneemster van de “kistjestocht” (076-5611970) of kom langs (Gaarshof 16)

Maak anderen er ook op attent en enthousiast zodat we een echte “kistjestocht” hebben voor vooral de kinderen maar ook voor ons allen.

Bestellen bij horeca Galder en Strijbeek

De horeca in Galder en Strijbeek biedt een alternatief aan. Maaltijden kunnen worden besteld en opgehaald en/of thuisgebracht.

Hof Oud Strijbeek. Klik op website en ga vervolgens in het welkom-scherm naar het gewenste menu. Bestellen kan via WhatsApp, email en telefoon. Maaltijden kunnen worden opgehaald en worden tegen geringe vergoeding ook thuis gebracht.

Wapen van GalderKlik hier op lijst. Bestellen kan via deze lijst op de website. Maaltijden kunnen vooralsnog alleen worden opgehaald in de cafetaria.

Kinderopvang cruciale beroepsgroepen

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, is de kinderopvang in Galder alle dagen geopend voor noodopvang. Dit geldt voor zowel de schoolkinderen als de 0-4 jarigen. Woont u in Galder-Strijbeek en heeft u dringend opvang nodig om uw werk uit te kunnen blijven voeren en bent u werkzaam in één van de cruciale beroepsgroepen? Neem dan contact op met Anouk Ermes via aermes@puur-kinderopvang of via telefoonnummer 06-25205970.

Arriva bus lijn 6

Arriva heeft per 19 maart de dienstregeling aagepast. Ze rijden dan het vakantieschema. Voor Galder betekent dat alleen dat er rond 07:00 uur maar 1 bus is i.p.v. 2. De 07:30 vervalt dan. Zie dienstregeling

Ook hanteert Arriva aanpassingen in de procedure. Zo mag je alleen achterin stappen. Ook kan er geen kaartje in de bus worden gekocht. Zie aanpassingen dienstverlening.

Programma Galder

Dorpshuis de Leeuwerik is gesloten tot 19 januari

 • Alle trainingen, wedstrijden en andere activiteiten van RKVV GESTA zijn afgelast.
 • De activiteiten van de KBO gaan t/m medio april niet door.
 • De dansavonden op zaterdagavond gaan niet door.

 

Rommelmarkt 2020 afgelast

De organisatie van de Rommelmarkt en het Oldtimertreffen heeft  besloten om de Rommelmarkt en het Oldtimertreffen van 7 juni 2020 af te gelasten. 

 

Galderse kermis 2020 afgelast

Het bestuur van de Galderse kermis heeft besloten de kermis voor 2020 te annuleren. De reden is de onzekerheden rondom de Coronacrisis waarin we nu verkeren.

 

Koningsdag Galder-Strijbeek afgelast

Het Oranjecomité van Galder Strijbeek heeft besloten vanwege het Corina-virus de Koningsdag van 27 april 2020 niet door te laten gaan. Hoewel de voorgeschreven maatregelen tot 6 april geldig zijn, kunnen de voorbereidingen niet goed plaatsvinden in de gewenste vorm.

Verdere informatie over het Corona-virus

Wat moet je doen bij vermoedelijke Corona-klachten: zie website GGD

Heb je vragen? zie website GGD

 

Zie verder website Informatie Rijksoverheid

Zie verder website Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM)

Zie verder website Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Grens Galder-Meerseldreef was dicht

België had de grenzen met Nederland gesloten. Op de grotere wegen was er een controle; de kleinere wegen waren afgesloten met containers. 

Op de wegen tussen Galder en Meerseldreef waren containers geplaatst en later een versperring. 

 

Corona maatregelen

We hebben een pagina toegevoegd voor de Corona-maatregelen in Galder en Strijbeek. Hebt u (nieuwe) informatie? Laat het ons weten. Zie Corona-pagina

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail