Korte Wandelroutes

Ommetje Jacobskapel - Galder - 3,7 km

Beken, moeren en meren

Tijdens deze wandeling passeert u in Galder onder andere de St. Jacobkabel (tevens start- en eindpunt), het Markdal, de Galderse beek en de Galderse meren. Het start- en eindpunt van deze wandelroute is de St. Jacobskapel aan de St. Jacobsstraat in Galder. Meer informatie

Elsakkerroute - Strijbeek/Meerle - 3,5 km

Wandelen door domeinbos "De Elsakker"

Deze wandelroute loopt door het domeinbos "De Elsakker". Het gebied is zeer divers opgebouwd. Naast de aangeplante naaldbomen kom je ook heidevelden, vennen, bloemrijke graslanden en gagelstruwelen tegen. Langs de Strijbeekse beek, waar de terreinomstandigheden natter zijn, staat voornamelijk elzenbroekbos. Meer informatie. 

Chaamse beekroute - Strijbeek - 4 km 

Beekdal, bos, heide en vennen

Deze wandelroute voert u door het prachtige natuurgebied de Strijbeekse heide en het beekdal van de Chaamse beek. Deze route kan gecombineerd worden met de Strijbeekse heideroute. U kunt deze wandelroute beginnen bij Parkeerplaats Staatsbosbeheer (Goudbergseweg). Meer informatie.

Ommetje Balleman - Galder - 5,3 km

Beken, moeren en bos

Deze wandeling voert u door de westkant van Galder waar u onder meer kennis maakt met het Galders Moer, de natuurlijke beekdalen van de Galdersche en Kerselsche beek en een historisch bosgebied. Het start- en eindpunt van deze wandelroute is de T-kruising Bouwerij - St. Jacobsstraat. Meer informatie.

Strijbeekse heideroute - Strijbeek - 4,5 km

Bos, heide en vennen

Deze wandelroute voert u door het prachtige natuurgebied de Strijbeekse heide. Deze route kan gecombineerd worden met de Chaamse beekroute. U kunt deze wandelroute beginnen bij Parkeerplaats Staatsbosbeheer (Erikaweg). Meer informatie.

Rondje Galderse Meren 6 km

Wandeling van ca. 6 km rond de Galderse meren en weer terug. Start en aankomst bij café knooppunt Galder in Galder. Zie fotoreportage op pagina Galderse Meren. 

Plattegrond om af te drukken ...

Smokkelroute - Strijbeek - 7.9 km

Landschap zonder grenzen

Deze gevarieerde wandelroute door de natuurgebieden GoudbergElsakker en Strijbeekse heide staat in het teken van de oude smokkelroute tussen Nederland en België. Onderweg passeert u onder andere het Goudbergven, de "verdwenen"grenspaal 216b, een kunstmatige nestgelegenheid voor bijen, het Heilig Hart Kapelletje in de Elsakker en het Zwartgoor ven. U kunt deze wandelroute op verschillende punten beginnen: Parkeerplaats Staatsbosbeheer (Goudbergseweg), Pannenkoekenboerderij Het Smokkelaartje (Goudbergseweg) of Parkeerplaats Elsakker. Meer informatie.

Korte routes in het Markdal

lange wandeltochten. We hebben op basis van de knooppunten een aantal wandelmogelijkheden aangegeven. Bij de langere tochten zijn ook enkele cafe en -restaurants genoemd. Lees meer...

Wandelroutes in het Mastbos

Het Mastbos is een heel populair wandel en recreatiegebied. Het natuurgebied bestaat eigenlijk uit 2 delen: het Mastbos en de Galderse Heide. De Galderse Heide is minder druk bezocht echter zeker zo aantrekkelijk. Dit jaar (2015) bestaat het bos 500 jaar en worden er diverse activiteiten georganiseerd. Gemiddeld bezoeken 1,5 miljoen mensen per jaar het Mastbos. In de bijlage een plattegrond met wandelroutes. Lees meer...

Kijk ook op de site https://500jaarmastbos.wordpress.com/over-het-mastbos/ voor meer informatie over het Mastbos.