Correspondent Ons Weekblad

Ons Weekblad is de wekenlijkse krant die wordt verspreid in de gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau/Hertog. Jan Scheepers is correspondent voor Galder-Strijbeek. 

Kennismaking

Ik ben 63 jaar en heb als officier bij de Koninklijke luchtmacht gewerkt. Dat betekende regelmatig een overplaatsing en soms ook een verhuizing, ook naar het buitenland. Ik heb langere tijd in Den Haag gewerkt en wij woonden toen met onze kinderen in Zuid-Holland. We hadden altijd het plan later nog eens terug te gaan naar Noord-Brabant. En dat is er gelukkig ook van gekomen. Ik kom oorspronkelijk uit Geldrop (Zesgehuchten) en ben daarna in Breda naar de KMA gegaan, heb daar mijn vrouw ontmoet en wij hebben daar ook gewoond. Dus ook deze kant van Brabant is mij wel langer bekend. Ik ben nu met (pre) pensioen en heb wat tijd om een bijdrage te leveren voor de gemeenschap waar ik woon.

Ingeburgerd

Ik woon nu ruim zeven jaar op Galder. We waren op zoek naar een levensbestendig huis en hebben dat daar gevonden. We woonden er pas net en toen kregen we al een uitnodiging van de buurtvereniging om lid te worden. Op die manier leer je snel je buren kennen. We waren dat ook gewend van Gilze waar we in het verleden ook hebben gewoond. Verder heet de dorpsraad nieuwe inwoners hier welkom met een welkomstpakket. Op die manier voel je je snel thuis.

Ik ben daarna ook vrij snel in de dorpsraad van Galder-Strijbeek terecht gekomen. Dat was toen de glasvezel in het buitengebied zou worden aangelegd en de mogelijkheid zich voordeed om dat ook in de kern te doen. Het hoofdthema van de dorpsraad ‘leefbaarheid’ spreekt me aan. Dat is iets waar we samen aan kunnen bijdragen. Vanuit de dorpsraad hou ik ook de plaatselijke website bij: www.galder-strijbeek.nl. De stap om artikelen voor het weekblad te schrijven, is dan ook niet zo heel groot. Verder is fotografie al heel lang een hobby van mij. Bij een goed artikel hoort natuurlijk ook een mooie foto, net zoals op de website.

Omschakeling naar Ons Weekblad

We waren in Galder en Strijbeek ruim 30 jaar gewend aan het weekblad Nieuw Ginneken, in augustus 2021 voor het laatste verschenen. Nieuw Ginneken is historisch ook de gemeente waar Galder en Strijbeek tot 1997 bij hoorden, samen met Ulvenhout en Bavel. In dat eerste dorp liggen voor ons de dichtstbijzijnde winkels en komen we regelmatig. Dat nieuws missen we nu wel een beetje. Daar staat tegenover dat we nu meer horen van de dorpen die de naam aan onze gemeente Alphen-Chaam geven. En ook van Baarle als deel van de ABG-samenwerking. Wel interessant, maar voor de lezers is lokaal nieuws natuurlijk wel van primair belang.

Toen weekblad Nieuw-Ginneken nog bestond, had Galder-Strijbeek geen eigen correspondent en werd veelal gebruik gemaakt van de correspondenten in Ulvenhout en Bavel. Door de grotere afstanden met de andere dorpen van Ons Weekblad wordt dat nu toch wat lastiger. Eerder was ook een oproep gedaan voor een vaste correspondent. Ik heb me daar nu voor aangemeld. Ik denk dat het een goed moment is om aan de slag te gaan als eigen correspondent voor Galder en Strijbeek.

Meer nieuws uit Galder en Strijbeek

Als uw correspondent kan ik het natuurlijk niet alleen. Ik wil de mensen uit Galder en Strijbeek vragen om mij te helpen met mooie lokale artikelen. Weet u van een (komende) nieuwswaardige gebeurtenis? Of kent u iemand voor een interessant interview? Geef dat dan even aan mij door. Dan kan ik daar als uw correspondent een mooie reportage van maken.

Ook blijft het mogelijk zelfgemaakte artikelen rechtstreeks aan te bieden aan de redactie van Ons Nieuwsblad. Dat is vooral interessant voor verenigingen. En daar hebben we er gelukkig een heleboel van in Galder en Strijbeek. Het is een mooie gelegenheid om anderen iets te vertellen over je club en daarmee trek je ook aandacht en nieuwe leden.

Contactgegevens Jan Scheepers: email: ow@schprs.nl, tel: 06-36113367

Heeft u iets te melden?

Hebt u informatie, die interessant is voor Galder-Strijbeek. Laat het ons weten, dan plaatsen we dat op onze website. 

Stuur ons een e-mail