Dorpsraad & Vereniging Markdal starten Strijbeeks energie overleg

19-02-2015 || In januari 2015 is een samenwerking opgestart tussen Dorpsraad Galder-Strijbeek, Vereniging Markdal, Stichting BRES en de initiatiefnemers van een innovatief duurzaam energie project, met als doel: dit jaar nog één of meer collectieve zonnestroominstallaties te realiseren in of nabij het Markdal.

Het is ook een doorstart van de Werkgroep Strijbeek Energie van Vereniging Markdal. Deze werkgroep heeft al eerder geprobeerd om gezamenlijk zonnepanelen te installeren in Strijbeek. Het kan zijn dat u al eerder met hen in aanraking bent geweest op de openbare bijeenkomst van 07-04-2014 of op besloten vergaderingen met geinteresseerden in Strijbeek. Dit project krijgt nu een nieuwe impuls dankzij een subsidie en samenwerking met de partners uit het FIREW project.


Geschikte daken én deelnemers gezocht voor collectieve zonnepanelen in het Markdal
Er is inmiddels begonnen om ondernemers in en rond het Markdal te benaderen met de vraag of zij interesse hebben om op de daken van hun bedrijf zonnestroompanelen te laten plaatsen, waarbij inwoners van het Markdal (Galder, Strijbeek en Ulvenhout) mee investeren. Daarvoor blijkt interesse te zijn, diverse ondernemers hebben interesse in zonne-energie en willen de banden met de bewoners in hun omgeving versterken.

 

Binnenkort vindt een vergadering plaats met alle geïnteresseerden. Daar zal worden toegelicht wat de bedoeling van het project is. En er zal worden besproken welke ideeën er bij de geïnteresseerden leven. Het plan is om in de lente met een uitgewerkt plan te komen en om in de loop van 2015 één of meerdere zonnestroomsystemen te realiseren in het Markdal.

 

Op deze plek zult u binnenkort meer uitgebreide informatie vinden over het project.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joeri van Dun (joeri.van.dun@galder-strijbeek.nl) of met projectleider Bart van der Ree (06-10720981, b.vanderree@bresbreda.nl).