Klik direct door naar uw favoriete vereniging !

‘Off The Wall’ Sinds januari 2016 biedt dansschool The Wall of Dance, kinderdans, streetdance en hiphop  lessen aan in de Leeuwerik. Op dinsdag15 maart zullen de dansers van The Wall of Dance gaan dansen voor een echte vakjury tijdens het evenement ‘Off The Wall’. Naast dat u de dansers kan komen bewonderen, wordt er ook ruimte gemaakt om zelf een dansje te wagen tijdens diverse vrijdans momenten en workshops. De entree is gratis. Kom zeker even een kijkje nemen op dinsdag 15 maart van 18.00 uur tot 20.00 uur in de Leeuwerik. Tot dan ! Voor meer info kijk op www.thewallofdance.nl of stuur een mail naar info@thewallofdance.nl. 

 

Tennisvereniging Galder Strijbeek

Maak kennis met de tennisvereniging in Galder. Hebt u belangstelling voor tennisles gedurende de winterperiode ? Schrijf u nu in. Lees meer...

 

Fietsclub Kees van Boxel

Onze fietsclub kent momenteel zo’n 60 leden en ontleent haar naam aan de oprichter, Kees van Boxel. Zo’n fietsclub is natuurlijk een mooi uithangbord naast de rijwielzaken die al sinds 1960 worden gerund door Kees. Vanaf het eerste weekend in maart wordt iedere zondagochtend vanuit Galder meestal de eigen ronde gereden. Regelmatig zijn er 30+ deelnemers aanwezig die onder het motto samen uit – samen thuis, maar dan wel rap, op pad gaan. De eerste 62km is er de gelegenheid om bij te praten, de week eens door te nemen, het nieuwe fietsmateriaal te bespreken en om de strategie voor de dagwinst te bepalen. Na 62km gaat in Ullicoten het gas erop voor de finale van zo’n 13km. Na de laatste adembenemende sprint is de winnaar bekend en wordt er verzameld en gaan we naar Cafe Knooppunt Galder. Dan heb je nog even de tijd om de smoes te bedenken waarom je er net weer niet bij zat…Voor de een eindigt het cafe bezoek met koffie of thee terwijl anderen wat blijven ‘napraten’ onder het genot van wat andere versnaperingen.Gedurende het wegseizoen worden er regelmatig ook wat andere rondes en tochten gereden. In afgeslankte vorm gaat, met hetzelfde motto, het wegseizoen over naar het veld. Lees meer....

Loopgroep Galder

Loopgroep Galder is een loopgroep met ongeveer 65 enthousiaste leden. De groep bestaat sinds 1994 en heeft het prachtige Mastbos, Strijbeekse heide en de Markvallei als thuisbasis. Loopgroep Galder is een club voor mannen en vrouwen van elke leeftijd, voor zowel beginnende lopers als fanatieke lopers. De leden komen uit Galder, Strijbeek, Meersel-Dreef, Rijsbergen, Bavel, Oosterhout en Prinsenbeek.

Loopgroep Galder loopt op de weg en in het bos. Lekker buiten in de natuur en tegelijk actief bezig zijn. Onze Loopgroep heeft twee groepen; een snelle en een minder snelle groep. Iedereen kan dus op zijn of haar tempo trainen onder leiding van een trainer.
Wat je doelstelling ook is; je conditie op peil houden, een keertje deelnemen aan de Singelloop, in clubverband trainen voor een halve of zelfs een hele marathon, alles is mogelijk. De ervaring en het enthousiasme van je medelopers zullen je zeker motiveren om deze doelstelling te behalen.
Onze trainers Johan, Marc Tionia en Lian trainen op vrijwillige basis. Het trainingsaanbod is gevarieerd en gezelligheid is daarbij van groot belang. De wekelijkse trainingen en de gezellige activiteiten maken Loopgroep Galder een saamhorige club, een club waarbij je je al snel zult thuisvoelen.

Onze vaste trainingsavond is op woensdag om 19.30 uur. We verzamelen bij Sportpark 'De Leeuwerik'. Kom gewoon eens langs en stel je vragen aan één van de trainers. Je mag gratis een aantal keren deelnemen voordat je besluit om lid te worden.
Hopelijk is hardlopen bij Loopgroep Galder iets voor jou. Lees meer...

Stichting restuaratie Kerkgebouwen Galder Strijbeek en Ulvenhout

Stichting zet zich in voor het behoud van de monumentale kerkgebouwen en kapellen in Galder, Strijbeek en Ulvenhout. In de afgelopen 18 jaar is er door uw steun veel bijgedragen aan het behoud van o.a. de hubertuskapel en de st. jacobskapel. Dit jaar zijn glas in lood ramen gerestaureerd en voorzet ramen geplaatst. Binnenkort is het schilderwerk aan de beurt. De stichting is aangewezen op donaties om het cultureel erfgoed te behouden. Voor meer informatie neem contact op met leden van het bestuur als Peter de Bont, Kees van Tilburg of Frans Vermeeren. 

Ondernemen in ons dorp

Han en Jolanda van den Wijngaart hebben een tomatenhakenwikkelbedrijf aan de Sint Jacobsstraat in Galder. Als boerenzoon heeft Han al ‘zijn hele leven lang iets met tomaten’. Zo heeft hij na de tuinbouwschool bij een tomatenkweker in Molenschot gewerkt. Later zette hij een gewasverzorgingsbedrijf op. Na een tip van Niek Tas uit Pijnacker is in Galder het wikkelen van tomatenhaken van de grond gekomen. “We zijn hier 19 jaar geleden begonnen met handmachientjes. Samen met Tas hebben we machines ontworpen die het werk automatisch doen. Om die te bedienen zijn we met 2 of 3 mensen aan het werk. De groothandel laat in lagelonenlanden als Egypte veel tomatenhaken wikkelen. Daar gebeurt het nog met de hand.”
De handel levert de omwikkelde haken aan tomatenkwekers in heel Nederland en Europa, maar ook in Australië. Vorig jaar in totaal 27 miljoen. “Omdat Australië een van de belangrijkste afzetlanden is, hebben we heel het jaar door werk.” 

 

Nieuwe website Fanfare Eer en Deugd

22-04-2016|| De Fanfare Eer en Deugd heeft een nieuwe website. Nieuwsberichten, programma en leden van de fanfare zijn hier te zien. 

Lees meer...

 GFW

Verslag Workshopdag Strijbeek

Strijbeeks energie overleg

19-02-2015 || Er is een nieuwe samenwerking opgestart voor een innovatief duurzaam energie project, met als doel: dit jaar nog één of meer collectieve zonnestroominstallaties te realiseren in of nabij het Markdal. Lees meer...

Het ondernemersplein

Het ondernemersplein met regioinformatie over Galder-Strijbeek als onderdeel van de gemeente Alphen Chaam: Galder en Strijbeek kent meer dan 200 vestigingen. Lees meer...

Integreren in Nederland

11-11-2015||Lees het verhaal van Sazan Melko uit Koerdistan die tijdens een bijeenkomst van Vrouwen van Nu uitleg gaf over de barre omstandigheden op haar tocht naar Nederland.

  Lees meer...

Bijen in Galder en Strijbeek