Bedevaart naar Meersel-Dreef 2019Donderdag 23 mei jl. vond de jaarlijkse bedevaart naar Meersel-Dreef plaats. De geofferde worsten aan Clara wierpen hun vruchten af: een zonovergoten middag.

Van de afdelingen Bavel, IJpelaar-Overakker, Ulvenhout-Galder-Strijbeek waren ongeveer 140 mensen aanwezig (gasten en vrijwilligers).  Ook waren er gasten van De Donk en werden er leden van Vrouwen van Nu uit Ulvenhout gesignaleerd. Nadat de gasten waren opgehaald, werden ze in Meersel-Dreef op het terras van de Zevenster bij de paters ontvangen met koffie/thee en natuurlijk de overheerlijke alom bekende en geprezen appelflap. Ondertussen speelde het Senioren-orkest van de Nieuwe Veste gezellige en swingende nummers. Het leek wel of we op een buitenlands terras zijn beland, verzuchtten een paar gasten waarop een andere gast zei: dat klopt toch ook: we zijn in België. Complimenten aan het Senioren-orkest voor dit geweldige optreden!

Om drie uur begon de viering in de kerk namens de R.K. Parochie van de Heilige Familie die natuurlijk in het teken stond van de Heilige maagd Maria. Voorganger was Pastor Luijben en lector mevrouw Bastiaansen. De dienst was goed voorbereid met mooie gebeden, mooie liederen en warme woorden van de pastor. Voor de communie kon iedereen blijven zitten en kwam de pastor langs bij de Zonnebloemgasten. De dienst werd afgesloten met een mooi zelfgeschreven gedicht van mevrouw va Oerle over Maria. Erg mooi en ontroerend. En natuurlijk kon het lied Te Lourdes in de Bergen niet ontbreken en de hele kerk zong uit volle borst mee.

Daarna gingen de gasten naar grot om een kaarsje op te steken en de litanie te bidden. Tot slot was er nog een gezellig samenzijn op het terras. Rond 16.30 uur werden de gasten weer thuisgebracht. 

Dankzij alle vrijwilligers van de zonnebloem en de overige medewerkers en het Senioren-orkest hebben de gasten van de Zonnebloem een geweldig leuke bedevaart gehad, mede ook dankzij Clara die voor een zonnetje heeft gezorgd.

Wilt u meer weten over de zonnebloem in het algemeen of het vrijwilligerswerk in het bijzonder: kijk dan op de site van de Zonnebloem of neem contact op met Secretariaat Zonnebloem UGS secretariaat.zonnebloem.ugs@gmail.com (afdeling Ulvenhout). 

 

Afdeling Ulvenhout-Galder-Strijbeek


Vóór de herindeling hoorde Galder-Strijbeek net als Ulvenhout bij de gemeente Nieuw-Ginneken. Ook kerkelijk waren wij verbonden met Ulvenhout.

Door de herindeling zijn we “gescheiden”. Wij werden ingedeeld bij de gemeente Alphen-Chaam en Ulvenhout kwam bij Breda. Als Parochie bleven wij één; tot op de dag van vandaag voelen wij ons verbonden met Ulvenhout. Ook voor samenwerking met onze Zonnebloem gasten en de organisatie blijven we verbonden met Ulvenhout.

Marjes van Etten en Corry Amiabel hebben een plaats in het bestuur. Marjes is vice-voorzitter en Corry is ook bestuurslid, met als functie het (mede) organiseren van activiteiten.


Wat doet de Zonnebloem

De Zonnebloem laat mensen, voor wie het geen vanzelfsprekendheid is om persoonlijke contacten te maken, aan activiteiten in de maatschappij deelnemen en probeert ze uit hun eenzaamheid te halen. 

Hoe willen we dit bereiken? Met vrijwilligers die onze gasten thuis opzoeken voor een praatje, helpen bij activiteiten organiseren of als chauffeur willen functioneren bij uitstapjes. Alles draait om het welzijn van onze gasten en de inzet van vrijwilligers die onze gasten willen verwennen.

De Zonnebloem kleurt je leven. Dit geldt voor zowel de gasten als de vrijwilligers. Het geeft je een positieve boost, als je onze gasten een paar fijne uurtjes kunt geven en de mantelzorgers even kunt ontlasten.


Wij hebben altijd plaats voor nieuwe gasten en vrijwilligers. Onze activiteiten zijn heel divers en altijd (bijna) gratis. Voor een programma van onze activiteiten klik regelmatig op deze pagina van de website van Galder-Strijbeek. Ook hebben wij een eigen pagina bij de Zonnebloem.

Meer informatie secretariaat.zonnebloem.ugs@gmail.com of in Galder-Strijbeek: marjes@van-etten.eu, tel. 06-22820075, postadres: Staaiakker 5 Galder.


Via www.zonnebloem.nl

Thuis   |   Servicepunt   |   Galder-Strijbeek   |   Ondernemend   |   Natuur & Recreatie   |   Jeugd   |   Senioren   |   Dorpsraad