Kermis Galder 2019
Galderse Kermis 2019 weer op vooruitgeschoven datum

Evenals vorig jaar, toen voor het eerst werd geschoven met de datum van de Galderse Kermis, zal ook dit jaar eenzelfde plaatsvinden. De traditionele datum die was gekoppeld aan de naamdag van de heilige Jacobus zal dit jaar worden vervangen door 28-29 en 30 juni. Het laatste volle weekend van juni zal voortaan als Kermisweekend op de agenda staan.

Vorig jaar is voor het eerst het initiatief genomen om deze wijziging in te voeren door een aantal betrokkenen vanuit de Galderse dorpsgemeenschap. Reden hiervoor was de tanende belangstelling voor de kermis en de drukke periode voor kermisexploitanten rond eind juli. Het afgelopen jaar is ook de Stichting Galderse Kermis opgericht die de nodige zaken omtrent de kermis regelt. Het stichtingsbestuur en een aantal vrijwilligers gelooft in de levensvatbaarheid van het concept zoals vorig jaar gehanteerd, waarin men vooraf kan inschrijven voor een aantal activiteiten.

Hoewel afgelopen jaar net geen zwarte cijfers konden worden geschreven, komen diverse activiteiten toch weer terug op de agenda. Zo zal de kermis worden geopend op vrijdagmiddag na schooltijd. Later volgt een officiële opening met o.a. de fanfare Voor Eer en Deugd waarna de Dorps BBQ van start gaat. Wat ook terugkeert is de Dorpslunch op zondag rond het middaguur, dit was vorig jaar een groot succes mede dankzij de inzet van de KBO en vele vrijwilligers en sponsors.

Tijdens alle kermisdagen is er een feesttent aanwezig en de nodige attracties voor de jeugd, zowel klein als groot. Verder is er alle avonden een aangepast muziekprogramma evenals zondagmiddag tijdens en na de Dorpslunch. Ook wordt nog nagedacht over extra activiteiten voor de jeugd en een actie om wat aanvullende inkomsten te genereren, maar daarvan zijn alle details nu nog niet bekend.

Evenals vorig jaar zullen medewerkers van de Stichting Galderse Kermis binnenkort langs de deuren gaan met de promotiefolders, voorinschrijving voor de deelname aan diverse activiteiten en passe partouts voor kermisattracties. We hopen op een groot aantal deelnemers want vooral de BBQ op vrijdag en lunch op zondag zorgden vorig jaar voor een dorpse sfeer en ouderwetse gezelligheid. Dit concept voor de kermis moet levensvatbaar zijn volgens onze overtuiging en financieel sluitend kunnen worden gemaakt. Als dorpsgenoten kunnen we daar samen voor zorgen.

Stichting Galderse Kermis

Galderse kermis 2018 Maximaliseren
Toekomst Kermis Galder Maximaliseren
Thuis   |   Servicepunt   |   Galder-Strijbeek   |   Ondernemend   |   Natuur & Recreatie   |   Jeugd   |   Senioren   |   Dorpsraad